Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

2Annas piedāvās teju 50 filmu seansus

Ilggadējais filmu festivāls 2Annas saviem skatītājiem laikā no 17. līdz 26. oktobrim piedāvās 47 filmu seansus un bagātīgu pasākumu programmu, informēja festivāla pārstāve Sabīne Zālīte.

17. oktobra vakarā plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace atklāt festivālu aicināti visi festivāla draugi un cienītāji, vērojot filmu Doktora Kalgiari kabinets ar dzīvās mūzikas pavadījumu un citiem pārsteigumiem.

"Mūsdienu pasauli definē tās robežas un attīsta to pārkāpšana, tāpēc šogad festivāls lūkojas uz ētikas, politikas, māksliniecisko tradīciju un privātās telpas robežu pārkāpšanu kino," par festivāla tematiku Robežpārkāpēji stāsta festivāla programmu direktore Anna Veilande–Kustikova.

Jau iepriekš ziņots, ka Baltijas kino cienītāju iemīļotajā Rīgas Starptautiskajā filmu festivālā 2Annas šogad iesniegts rekordliels filmu skaits, sasniedzot gandrīz 1500 filmu apjomu. Pirmo gadu festivālā ietverta arī pilnmetrāžas filmu sadaļa, kurā konkursa kārtībā saņemtas 170 filmas. Festivāla 2Annas ietvaros būs pieejami 47 filmu seansi, kā arī vairāki īpašie notikumi, piemēram, Still Moving - komiksu izstāde un animācijas darbu skate sadarbībā ar Kuš!, brāļu Raita un Laura Ābeles jaunākās īsfilmas Kastrāts kuilis pirmizrāde 22. oktobrī, kā arī filmu uzņemšanas un attīstīšanas meistardarbnīca no 17. līdz 20. oktobrim, kuras rezultātus - uzņemtās filmas uz 16 mm lentēm - varēs redzēt 20. oktobra vakarā kinoteātrī KSuns.

Filmas būs iespējams noskatīties kinoteātra Splendid Palace telpās, kinoteātrī KSuns, Kaņepes Kultūras centrā un citur. Papildus filmu programmām 2Annas” festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē, aicinās piedalīties meistarklasēs gan profesionāļiem, gan citiem interesentiem, rīkos publiskas diskusijas par festivālā apskatītām tēmām, kā arī aicinās kino cienītājus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas dažādās festivāla norises vietās.

Plašāka programma šeit: 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja