Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Atklāta Jurģa Krāsona izstāde Mākslas filma

Līdz jūnija beigām Rojas kultūras centra izstāžu zālē apskatāma mākslinieka Jurģa Krāsona izstāde Mākslas filma.

Tiem, kas iegriezīsies Rojas kultūras centrā, Jurģis ļaus ieskatīties spēlfilmas tapšanā, demonstrējot skices, kadrējumus, tehniskos zīmējumus no filmām Ķīlnieks, Picas (režisore Laila Pakalniņa), Golfa straume zem ledus kalna (režisors Jevgeņijs Paškevičs), Medības (režisors Andis Mizišs) un citiem kino darbiem. Turpat monitoros varēs redzēt arī šo filmu kadrus un salīdzināt tos ar skicēm.

Jurģis Krāsons ir mākslinieks vairāk nekā 20 spēlfilmām.  Turklāt viņš strādājis ne tikai ar Latvijas režisoriem, bet, piemēram, arī ar Verneru Hercogu (Vācija; filma Neuzvaramais (Invincible)) un Miku Kaurismeki (Somija, Saldumiņš (Honey Baby)). Par Jurģa absolūto iesaistīšanos filmu tapšanā liecina arī fakts, ka reizēm viņš redzams pat uz ekrāna un ir piedalījies arī vairāku filmu ieskaņošanas procesā.

Paralēli filmu mākslinieka darbam Jurģis pievērsies arī animācijas filmu veidošanai – līdz šim pabeigtas divas animācijas filmas:Melnā kaste un Norīt Krupi (šī filma savu starptautisko pirmizrādi 2010. gadā piedzīvoja Kannu filmu festivāla īsfilmu programmā). Patlaban notiek režisora un mākslinieka Jurģa Krāsona darbs pie trešās animācijas filmas Seja.

Jurģa Krāsona izstāde Mākslas filma uzskatāma arī par nu jau ikgadējā kino un mākslas festivāla ROJAL iesildošo pasākumu. ROJAL radies no milzīga entuziasma un vēlmes aizpildīt kino izrādīšanas vakuumu un nu jau kļuvis slavens ar milzīgo ekrānu jūras krastā, studentu filmu konkursu un faktu, ka četras vienlaicīgi notiekošas nekomerciāla kino izrādes mazā pilsētiņā pulcē ļoti daudz skatītājus. Festivāls Rojā šogad notiks no 25. līdz 27. jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja