Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Indijā pirmizrādi piedzīvos filma "Hari Putars"

Indijā pirmizrādi piedzīvos Bolivudā tapusī filma "Hari Putars" (Hari Puttar), kuras izrādīšanu aizkavēja tiesas process. ASV kinokompānija "Warner Bros.", kurai vienīgajai pieder tiesības uzņemt filmas par Hariju Poteru, mēģināja pierādīt, ka Indijas filmā esot pārāk daudz līdzību ar slavenajām filmām par mazo burvi, ziņo britu telekanāls "Sky News". Advokāts Pratibha Singhs telekanālam pavēstīja, ka Deli tiesa šo lietu izbeigusi.

Kompānija "Warner Bros." zinājusi par Indijā topošās filmas nosaukumu jau no 2005.gada, taču līdz pēdējam brīdim novilcinājusi sūdzības iesniegšanu tiesā.

Tiesa nolēma, ka skatītāji, kas lasījuši Džoannas Roulingas sarakstītās grāmatas par Hariju Poteru, būs pietiekami zinoši, lai redzētu, ka "Hari Putars" ir pilnīgi atšķirīga filma, informēja advokāts. Filmu "Hari Putars: šausmu komēdija" bija paredzēts sākt izrādīt jau šī mēneša sākumā. Taču producenti atlika filmas pirmizrādi, jo daži Indijas telekanāli atteicās raidīt filmas reklāmas rullīšus.

Jaunā filma ir komēdija par kāda 10 gadus veca indiešu zēna piedzīvojumiem, kad viņš kopā ar ģimeni pārceļas uz dzīvi Anglijā. Filmas pirmizrāde trešdien notiks Mumbajā, un no piektdienas tā būs skatāma visas Indijas kinoteātros. Mumbajas kinokompānijas "Mirchi Movies" pārstāvis sacīja: "Mūsu filmā nav nekādu līdzību ar Holivudā tapušajām Harija Potera filmām, tas ir pilnīgi cits stāsts."

Producenti uzsver, ka "Hari" Indijā ir ļoti populārs personvārds, savukārt "Puttar" hindi valodā nozīmē "dēls".

Pirmā Harija Potera sērijas grāmata nāca klajā 1997.gadā. Sērijā izdotas septiņas grāmatas, un par burvi uzņemtās piecas filmas visā pasaulē ir guvušas vairākus miljardus latu lielus ienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja