Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Īsfilma kā romantiskas vienas nakts attiecības

"Īsfilmas formāts ir pateicīgs, jo tas sniedz iespēju eksperimentēt. Nav jābūt pārlieku nopietnam un drīkst ļauties izpētīt jautājumus, kurus pilnmetrāžā nebūtu iespējams petīt. Īsmetrāžas filma ir kā romantiskas vienas nakts attiecības, turpretī pilnmetrāža ir kā laulība. Katrai ir savi plusi un savi mīnusi," secina režisors un festivāla 2Annas Baltijas konkursa dalībnieks Vents Grīnbaums.

"Īsfilmas formāts sniedz iespēju visu darīt daudz ātrāk: tu izdomā ideju, uzraksti scenāriju, sarunā filmēšanas dienas, nofilmē, samontē – kopā šim procesam aizņemot pāris nedēļas vai pusgadu. Savukārt pilnmetrāža no tevis prasa vairākus gadus," stāsta režisors. "Labas īsfilmas ir pietiekami populāras, jo vairāk nekā 14,5 miljoni skatījumu Youtube kanālā nozīmē, ka skatītājs ir, bet galvenā problēma gan Latvijā, gan pasaulē ir tā, ka ir maz labu īsfilmu."

Lai iepazīstinātu Latvijas kinomīļu sabiedrību ar kvalitatīvu un augstvērtīgu kino materiālu īsfilmas formātā, Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas rīkotāji šogad ir pārskatījuši vairāk nekā tūkstoti konkursam iesūtīto īsfilmu. Šogad konkursā skatēs 42 filmas - 13 no tām ir radītas Baltijas valstīs, savukārt sešas no tām ir veidojuši pašmāju režisori. Konkursa programmā 24. oktobrī un 25. oktobrī būs redzamas izcilas dažādu žanru īsfilmas – spēlfilmas, animācijas, dokumentālās, eksperimentālās filmas u.c., kas nav garākas par 30 minūtēm un vecākas par diviem gadiem.

Papildus filmu programmām, kas būs vērojamas no 21. līdz 27. oktobrim, 2Annas festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē, apmeklēt vairākas filmu pirmizrādes, kā arī aicinās kinomīļus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas Splendid Palace, KSuns, Kino Bize, Kaņepes Kultūras centra un Ģertūdes ielas teātra telpās.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja