Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jūnijā Rīgā notiks festivāls Dzeja bez robežām

No 8. līdz 10. jūnijam plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiska dzejas festivāls Dzeja bez robežām , informēja festivāla rīkotāja Jeļena Glazova.

Festivāla laikā notiks dzejas lasījumi, dzejnieku un mūziķu performances, kā arī literārās balvas pasniegšanas ceremonija. Šogad festivālā piedalīsies vairāk nekā 20 dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Krievijas un Izraēlas.

Festivāls Dzeja bez robežām tiks rīkots trīs darba valodās: latviešu, krievu un ivritā (2018. gada valoda). Festivālā piedalīsies 4 dzejnieki, kas raksta festivāla gada valodā, un tik pat daudz latviešu un krievu autoru. Festivāla organizatori izvēlās dalībniekus tādā veidā, lai autoru individuālās poētiskās prakses ļautu viņiem iesaistīties produktīvā dialogā.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies festivāla autori no Latvijas –– Uldis Bērziņš, Inga Gaile, Arvis Viguls un Lauris Veips. Autori no Izraēlas – Efrata Mišori, Dorijs Manors, Zalijs Gurevičs, Avišaloms fon Šiloahs. Autori, kas pārstāv krievu valodu –– Sergejs Timofejevs no Latvijas, Gaļi-Dana Zingera no Izraēlas, Jekaterina Zaharkiva un Valerijs Ledeņovs no Krievijas.  Pie atdzejojumiem strādājuši dzejnieki no Latvijas, Krievijas un Izraēlas - Einārs Pelšs, Aivars Eipurs, Arvis Viguls, Sergejs Timofejevs, Aleksandrs Zapoļs, Māra Poļakova, Gaļi-Dana Zingera, Sergejs Moreino.

Festivāla noslēgumā dzejnieki-dalībnieki slepenā balsojumā izvēlēsies festivāla balvas ieguvēju, kur balvā saņems iespēju  publicēt savu dzejas krājumu vienā no festivāla valodām izdevniecībā Literature Without Borders, vai ārzemju partneru izdevniecībā.

Festivāla ietvaros notiks 2017.gada festivāla laureātes Gaļinas Rimbu grāmatas Kosmosa prospekts prezentācija. Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu festivāla vakara programmā piektdien uzstāsies Latvijas mūziķi Maksims Šentelevs (Bērnu rīts), DUBNA (Māris Butlers) un multimediju mākslinieks Artūrs Punte (apvienība Orbīta).

Starptautiska dzejas festivāla Dzeja bez robežām pasākumi notiek otro reizi, tie turpina festivāla Dzejnieka asinis tradīcijas, aicinot uz Latviju ārzemju māksliniekus un veicinot starptautisko literāro dialogu. Festivāla organizatori ir dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins (Literature without borders), dzejnieki Jeļena Glazova un Raimonds Ķirķis.

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/Dzejabezrobezam/.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja