Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kinoteātris Splendid Palace šogad būs vieta, kur skatīties Eiropas kino

_Splendid Palace _šogad būs Eiropas kino kinoteātris, iepazīstinot ar kinoteātra rudens/ziemas sezonu, žurnālistiem sacīja kinokritiķe un kino _Splendid Palace _kuratore Daira Āboliņa.

SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāja Vineta Verika norādīja, ka kinoteātris, gaidot būtiskāko kino notikumu - Eiropas Kinoakadēmijas (EFA) balvas pasniegšanu -, jau ir sācis kino svētku svinēšanu.

"Tāpēc repertuārā būs daudz Eiropas kino," sacīja Verika, piebilstot, ka kinoteātris filmu izrādīšanai iegādājies DCP jeb digitalizētos ekrānus, kas no novembra būs abās zālēs.

"Jāapzinās, ka EFA balvas pasniegšanai līdzīga mēroga notikums kino industrijā Latvijā diezin vai turpmākajās desmitgadēs būs gaidāms," izteicās Verika, aicinot iepazīt Eiropas kino.

Tāpat viņa norādīja, ka kinoteātris Eiropas kino cienītājiem no rītdienas piedāvās akciju Eiropas kino biļete. "Akcijā piedalīsies visas Eiropas filmas, kas oktobrī un novembrī tiks rādītas kinoteātrī, - tās būs gan "Berlināles" filmas, gan Autorkino festivāla filmas, gan Eiropas kopražojuma filmas, gan arī pašmāju kino," stāstīja Verika.

Lai piedalītos akcijā, jāsakrāj trīs Splendid Palace kinobiļetes ar atzīmi Eiropas kino biļete, jāieliek aploksnē, uzrakstot savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un e-pasta adresi, no 20.oktobra līdz 30.novembrim jāatstāj tās kinoteātrī izvietotā marķētā akcijas kastē, un 2.oktobrī tiks izlozēti trīs ielūgumi divām personām uz īpašu kino seansu, ko 12.decembrī piedāvās EFA balvas laureāts par mūža ieguldījumu Eiropas kinomākslā. Āboliņa norādīja, ka šis seanss būs publisks.

Starp šoruden kinoteātrī skatāmajām Eiropas filmām Āboliņa minēja Itālijas un Francijas kopražojuma filmu "Saproti mani, ja spēj", Jura Kursieša spēlfilmu "Modris", kā arī Francijas filmu "Īvs Senlorāns".

No 31.oktobra līdz 6.novembrim kinoteātrī notiks vācu kino festivāls Berlināle, no 28.novembra līdz 30.novembrim - Autorkino festivāls ar vācu režisora Vima Vendersa filmām, no 2.decembra līdz 12.decembrim - pirmais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kura laikā būs gan tikšanās ar režisori Līvu Ulmani un viņas jaunākās filmas "Jūlijas jaunkundze" pirmizrāde, gan Eiropas kino filmu retrospekcijas, gan nacionālais kino festivāls Lielais Kristaps. Visas sezonas garumā būs iespēja noskatīties arī aktuālo pasaules filmu pirmizrādes.

Kā pastāstīja Āboliņa, Eiropas kino liela nozīme ir rokrakstam. Labu Eiropas kino veido labs stāsts, labs stils un profesionāls komandas darbs. Pēdējos gados tam ir raksturīgi emocionāli, nacionāli piesaistīti stāsti. "Eiropu neinteresē tāds latviešu kino, kas kaut mazliet pietuvojas Holivudai. Eiropas kino nozari interesē mazi, gudri un tajā pat laikā arī nacionāli stāsti," norādīja kinokritiķe.

Jau ziņots, ka Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā, norisināsies 13.decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja