Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Miris Disneja animatoru pirmās grupas dalībnieks Džonstons

Pēdējais no Volta Disneja sākotnējās animatoru grupas deviņiem dalībniekiem Olijs Džonstons ir miris 95 gadu vecumā, ziņo "Walt Disney Co." Džonstons nomira pirmdien ilgtermiņa aprūpes iestādē Vašingtonas štata Sekvimas pilsētā. Viņa nāvei bija dabiski cēloņi.

Džonstons piedzima 1912.gadā Kalifornijas štata Paloalto pilsētā, mācījās mākslas institūtā Losandželosā un pēdējā studiju gadā 1935.gadā sāka strādāt topošajā Disneja animācijas studijā. Viņš bija Disneja animators 43 gadus un sākumā zīmēja tēlus animācijas īsfilmām par Mikipeli, bet vēlāk deva ieguldījumu tādās klasiskās Disneja filmās kā "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši", "Pinokio", "Pīters Pens" un "Džungļu grāmata".

1946.gadā Džonstons kļuva par animācijas režisoru filmā "Dienvidu dziesma" ("Song of the South") un saglabāja šo statusu gandrīz visās nākamajās filmās, pie kurām viņš strādāja. Viņš aizgāja pensijā 1978.gadā, kad bija pabeidzis darbu pie savas pēdējās filmas "Lapsa un suns" ("The Fox and the Hound").

Esot pensijā, Džonstons nodarbojās ar rakstīšanu, lasīja lekcijas, sniedza konsultācijas un veidoja vilcienu modeļus. 1995.gadā par viņu un citu Disneja animatoru Frenku Tomasu tika uzņemta dokumentāla filma "Frenks un Olijs". 2005.gadā Džonstons kļuva par pirmo animatoru, kas saņēmis ASV Nacionālo mākslas medaļu.

"Walt Disney Co." galvenais radošais darbinieks Džons Laseters, kurš ir datoranimācijas filmu pionieris, uzskatīja par saviem skolotājiem Džonstonu un Tomasu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja