Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Notiks Dzintara Dreiberga dokumentālās filmas Nāc ar mani padejot! pirmizrāde

Pēc četrus gadus ilga tapšanas perioda piektdien, 29. augustā, Splendid Palace savu pirmizrādi piedzīvos režisora Dzintara Dreiberga dokumentālā filma Nāc ar mani padejot!

Filma ir tapusi X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, kad filmēšanas grupa septiņas dienas un naktis sekoja līdzi deju kolektīva vecāko klašu grupai - mēģinājumos, koncertos, Rīgā pavadītajā svētku ikdienā un ballītēs. No iegūtā materiāla ir radīta 45 minūtes gara dokumentālā filma, kas atspoguļo unikālus notikumus no mūsdienu jauniešu dzīves, tautas deju kolektīva ikdienas un Dziesmu un deju svētku aizkulisēm.

Filma stāsta par vidusskolēnu deju kolektīvu, kurš dodas uz Jauniešu dziesmu un deju svētkiem. Tas ir viņu piecu gadu atskaites punkts – Latvijas lielākajā kultūras pasākumā viņiem ir jābūt labākajiem. Atstājuši mājas un vecākus, viņi kopā pavada septiņas dienas un naktis. Viņiem jau ir 18, viņi nupat pabeiguši skolu, bet viņi nezina, kas viņus sagaida tālāk. Šī viņiem šķiet pēdējā brīvā un skaistā dzīves vasara. Sapņi mijas ar garlaicību, muļķīgi joki ar nopietnām tēmām – kādai tā ir sapņu kāzu kleita, kādam drīz jākļūst par tēvu. Rūpes vienam par otru veido pieķeršanos un pāraug kolektīvā spēkā. Tādi kā viņi svētkos ir daudzi tūkstoši. Katra jaunieša sajūtas pārvēršas par kopīgiem svētkiem un kopīgu pārdzīvojumu. Svētki kļūst par kaut ko vairāk kā tikai tradīciju.

Filmas režisoram Dzintaram Dreibergam šis gads ir bijis ražens – aprīlī pie skatītājiem nonāca kopā ar producentu Andreju Ēķi veidotā dokumentālā filma Kas tur tik laikmetīgs?, maijā savu pirmizrādi piedzīvoja Edgara Jaunupa iniciētā dokumentālā filma VEF 54. sezona un jūnijā plašākai publikai tika atrādīts kopdarbs ar teātra režisoru Viesturu Meikšānu - kinoprojekts Plūdi un saulgrieži Straumēnos. Pirms tam režisors veidojis tādas dokumentālās filmas kā Padoties aizliegts (2009), bijis vērienīga starptautiskā dokumentālā projekta 15 stāsti par jauno/15 young by young (2012) Latvijas filmas režisors un līdzdarbojies mākslas filmas Sapņu komada 1935 (2012) tapšanā kā basketbola spēļu režisors. Šobrīd Dzintars Dreibergs aktīvi strādā pie LTV1 raidījuma TE jaunās sezonas sērijām, kur ir radījuma sadaļas TE! Rīgā veidotājs.

Dokumentālās filmas Nāc ar mani padejot! operatori ir Valdis Celmiņš un Mikus Meirāns. Montāžas režisore - Gunta Ikere. Filmas montāžas fāzē aktīvi līdzdarbojies režisors un Ņujorkas universitātes pasniedzējs Boriss Frumins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja