Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

… un Dievs dāvāja Saeimas deputātam mašīnu

Kad Dievs radīja pasauli un cilvēkus, Viņš dalīja dažādu valstu parlamentu deputātiem talantus un privilēģijas. Pie viņa pēdējais atnāca Latvijas Republikas Saeimas deputāts, galīgi nošņurcis un bēdīgs, lai lūgtu kaut ko arī sev. Dievs viņam piešķīra algu ar piemaksām, vienu mašīnu, vienu palīgu, dzīvokļa un transporta kompensācijas, jo deputāts nedzīvoja Rīgā. Saeimas deputāts jutās nenovērtēts. Deputāts jau nu redzēja, ka citur (ne jau Rietumeiropā), deputātiem ir vairāki palīgi un ļooooti lielas algas.

Deputāts arī dzīvojot ar to mazumiņu kļuva „neatkarīgs,“ arvien tālāks no „vienkāršajiem“ un „parastajiem“ pilsoņiem. Ar vienu darba mašīnu, ar vienu palīgu un ar inflācijā šķīstošu vairākus simtus lielo algu viņam patiešām bija par maz. Deputāts ar savu „mazo“ fiksēto 912 latu amatalgu nevarēja vairs mierīgi strādāt un pildīt savus deputāta pienākumus. Tāpēc deputāts sadūšojās un devās pie Viņa vēlreiz. Deputātam no Viņa un „parastajiem“ bija bail, jo nedod Dievs, Viņš kopā ar „parastajiem“ un „vienkāršajiem“ izmetīs deputātu no Saeimas tāpat kā viņi kopā ar Viņu izmeta Ingrīdu un Batjku. Deputāta vēlme „nodrošināties“ tomēr bija pārāka par viņa bailēm no Viņa un „parastajiem,“ kas neorientējas visos likumu un aizkulišu sīkumos kā deputāts.

Deputāts aizgāja pie Dieva un lūdza palielināt amatalgu, kompensācijas par savu dzīvi un piešķirt vēl divus palīgus, gluži kā tas ir Lietuvā. Dievs pakratīja galvu, bet redzot „parasto“ kluso samierināšanos ar deputāta vēlmēm, iedeva 1536 latu pamatalgu ar dāsnām piemaksām. Dievs cerēja, ka deputāts, kurš jau bija pilnīgi norobežojies no „vienkāršajiem“ pilsoņiem, viņu vairs netraucēs, jo iepriekš vismaz trīs reizes mēnesī Dievs no deputāta saņēma lūgumus nomaksāt viņa mobilā telefona rēķinus, kurus pats nomaksāt deputāts vairs neesot spējis. Dievs apžēlojās un teica: „Miers ar viņu.“ To pateicis Viņš aizgāja pie „parastajiem,“ divus jaunus palīgus tā arī nepiešķīris. Dievs domāja: „Vienā ziņā es tomēr par deputātu biju viltīgāks.“


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja