Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mākslai vajag telpu Vasaras mājā atklās Arņa Balčus izstādi

Ceturtdien, 23. jūlijā, plkst. 18 fonda_ Mākslai vajag telpu _Vasaras mājā atklās fotogrāfa un mākslinieka Arņa Balčus izstādi, informēja fonda pārstāve Ieva Nagliņa. Izstāde taps kā memoriālā dzīvokļa konceptuāla fikcija, kas būs veltīta Džemmai Skulmei.

Arņa Balčus izstāde būs veidota kā telpisks atskats mākslinieces gadu gājumā, pievēršoties gan viņas radošajai darbībai, gan sociālajai aktivitātei publiskajā telpā. Atsevišķas mēbeles, priekšmeti un fotogrāfijas veidos stāstu, kas atklāj mākslinieka interpretētu fragmentu viena cilvēka atstātajiem nospiedumiem vēsturē.

Džemma Skulme ir Vasaras mājas izstāžu cikla galvenais vadmotīvs, atzīmējot mākslinieces 90 gadu jubileju.

Arnis Balčus (1978) studējis komunikāciju Latvijas Universitātē un fotogrāfiju Vestminsteras universitātē Londonā. Viņa fotogrāfijās iemūžinātie portreti, nomales un sadzīviskas ainas mijas ar latviskās identitātes jēdziena izpratnes iespēju meklējumiem un to saistību ar vēl arvien aktuālo postpadomju problemātiku. Fotogrāfs piedalījies izstādēs daudzviet pasaulē, tostarp Ņujorkā, Maskavā un Honkongā. Viņa darbi tikuši publicēti tādos izdevumos kā The New Yorker, Dazed&Confused kā arī Flash Art. Balčus 2008. gadā veidotā fotosērija Amnēzija iekļauta ABLV Bank kolekcijā topošajajam Latvijas laikmetīgās mākslas muzejam. Kopš 2011. gada viņš ir interneta žurnāla FK (Fotokvartāls.lv) galvenais redaktors.

Ceturtdien, 16. jūlijā, plkst. 18 notiks mākslinieka Indriķa Ģelža autorvakars, bet viņa izstāde būs apskatāma līdz 22. jūlijam. Savukārt sestdienās laikā no plkst. 11 līdz 15 notiek radošās darbnīcas bērniem, kurās bērni varēs veidot savu īpašo grāmatiņu un zīmēt ilustrācijas. Visu pasākumu apmeklēšana ir bez maksas.

Vasaras māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. No konteineriem veidotā mākslas telpa veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla. Vasaras mājas izstāžu kuratore ir Elīna Sproģe, tās grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja