Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Andrejsalā notiks šveiciešu mākslinieka Davides Kašo izstāde

Ceturtdien, 9.oktobrī, plkst. 18.00 notiks Šveices mākslinieka Davides Kašo (Davide Cascio) izstādes „Showroom 12: Elementa pamatforma” atklāšana. Izstādē būs redzama īpaši projektu telpai „Ēdnīca” tapusi instalācija, kas ietver atsauces uz modernisma arhitektūru pasaulē un Latvijā.

Rīgā taps īpaši projektu telpai „Ēdnīca” Andrejsalā radīta instalācija, kas ar skaidrām ģeometriskām konstrukcijām pārveidos izstāžu telpu, radot sajūtu par citas, patstāvīgi eksistējošas telpas esamību jau pazīstamajā izstāžu zālē.


Davide Kašo (Davide Cascio) ir starptautiski atzīts šveiciešu izcelsmes mākslinieks, kas savā radošajā darbībā sapludina arhitektūras un vizuālās mākslas valodu. Izstāde Rīgā ir daļa no izstāžu cikla Bāzele – Boloņa - Londona – Rīga. Izstāžu ciklu iedvesmojis arhitekta Lekorbizjē (Le Corbusier) projekts ēkai „Jaunā gara paviljons” (Pavillon de L'Esprit nouveau). Lekorbizjē projekta pamatā ir modulāra sistēma, kas ēkai ļauj izplesties gan vertikāli (kļūstot par vairākstāvu ēku), gan arī horizontāli. Arī savās instalācijās Davide Kašo transformē telpu, izmantojot šķietami vienkāršus arhitektoniskus paņēmienus. Katrā no izstādēm Davide Kašo pamatideju pielāgo vietējam kontekstam. Gatavojoties izstādei Rīgā, mākslinieka interesi saistījusi Martas Staņas arhitektūra, īpaši viņas radošā darbība tieši privāto, nevis sabiedrisko ēku arhitektūrā.

Piektdien, 10. oktobrī plkst. 16.00, izstādē notiks seminārs, veltīts “blakus ideoloģijām” - ideoloģijām, kas veidojas pret tajā brīdī vadošajām politiskajām sistēmām un tendencēm; un blakus ideoloģiju atspoguļojumu arhitektūrā. Seminārā mākslas zinātniece Vita Banga sniegs ieskatu Martas Staņas radošajā darbībā, savukārt Prof. Dr. Antje von Graevenitz (Nīderlande) lasīs lekciju par „blakus“ tipa ideoloģijām 20. gs. sākumā Šveicē un to vizualizāciju arhitektūrā, iepazīstinot ar agrīnajiem hipijiem - komūnu „Monte Verita“ Šveicē. Seminārā gaidīts ikviens interesents.


Izstāde skatāma no 10. oktobra līdz 9. novembrim izstāžu telpā „Ēdnīca” Andrejsalā.
Izstādes atklāšana 9. oktobrī plkst. 18.00.
Seminārs 10. oktobrī plkst. 16.00

Vairāk informācijas: http://www.lcca.lv/projekti/showroom12/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja