Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atklās Rolanda Bruno Butāna izstādi "Latvijas ainava"

26.janvārī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā, Brīvības gatvē 266, plkst.15.00 atklās mākslinieka Rolanda Bruno Butāna (1944) gleznu izstādi "Latvijas ainava", kurā būs apskatāma gan daudzveidīgi atspoguļotā Vecrīgas ainava ar tās kultūrvēsturiskajām ielām, ēkām un vietām, gan Latvijas lauku dabas skati un vide, informē  Dana Šarlovska, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pamatus glezniecībā mākslinieks R.B. Butāns guvis Lietišķās mākslas skolā. Apvienojot kursus Latvijas Mākslas akadēmijā ar darbu, mākslinieks piedalījies Emīla Melngaiļa tautas mākslas nama izstādēs, apmeklējis Harija Blunava un Jura Ģērmaņa glezniecības studijas. No 2004.gada līdz 2007.gadam dzīvojis ASV, Norfolkā.

Mākslinieks un reizē R.B. Butāna skolotājs Juris Ģērmanis stāsta, ka R.B. Butānam patīkot gleznot ziedus, dabas skatus, bet visvairāk - Rīgas vecpilsētas ieliņas. Katrai no tām viņš atrodot ko raksturīgu, lai šīs gleznas var apvienot arī ciklos un sērijās. Mākslinieks savās gleznās attēlojis daudzas vecpilsētas ieliņas un Vecrīgā esošos kultūrvēsturiskos pieminekļus jeb vietas - Konventa sētu, Rāti pie Tirgoņu ielas, Rīdzenes kanālu, Pulvertorni, Jāņa sētu, Veco ģildi, Melngalvju namu, Trokšņu ielu, Mazo Smilšu ielu, Krāmu ielu u.c.

Autors mīlot eksperimentēt ar dažādām glezniecības tehnikas iespējām, tomēr daudzu gadu garumā ir saglabājis maigu un lirisku savu darbu kopskaņu. Viņam esot nosvērts raksturs, lielas darba spējas, kas ir garantija vēl daudzām mākslinieciskām veiksmēm.

Autora darbi atrodas vairākās pastāvīgās ekspozīcijās Finanšu un Iekšlietu ministrijas telpās, Banku augstskolā, izstādīti Latvijā, ASV, Vācijā, Krievijā, Tālajos Austrumos, kā arī atrodas daudzās privātās kolekcijās Latvijā, Vācijā, Somijā, Zviedrijā, Krievijā, Izraelā un ASV.

Izstāde Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas Lielajā zālē būs apskatāma līdz 2.martam.

Ieeja bez maksas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja