Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diāna Tamane atklās personālizstādi Tokijā

Kanzan galerijā Japānā 16. februārī tiks atklāta latviešu/igauņu mākslinieces Diānas Tamanes personālizstāde Half-Love. Izstāde būs atvērta līdz 31. martam, informēja māksliniece.

Diāna Tamane tika izvēlēta 2023. gada pavasara Paradise AIR mākslinieku rezidenču programmai, kas atrodas Matsudo, Čibas prefektūrā, pilsētā netālu no Tokijas. Konkursa žūrija bija Paradise AIR un Japānas fotomākslinieku asociācija. Šobrīd Tamane atrodas 6 nedēļu rezidencē Japānā, rezidencē Paradise AIR, kas tika izveidota 2013. gadā kādreizējā viesnīcā. Paradise AIR piedāvā māksliniekiem apmešanās vietu, lai pievērstos saviem darbiem, izpētītu Japānas kultūru un mākslas dzīvi un dalītos savos darbos ar vietējo sabiedrību.

Rezidences laikā Diāna Tamane atklās izstādi galerijā Kanzan. Kanzan Gallery ir Tokijā bāzēta galerija, kas galvenokārt veltīta laikmetīgajai fotogrāfijai un video. Tā  kopš 2016. gada organizē vietējo un starptautisko mākslinieku izstādes. Šī ir Diānas Tamanes pirmā izstāde Japānā.

Darbu sērija Half-Love seko mākslinieces pusmāsas, viņas tēva jaunākās meitas no otrās laulības, dzīvei no dzimšanas līdz pagājušā gada vasarai. Attēli tapuši, kopīgi pavadot laiku ģimenes mājās Kursīšos, kur viņas satiekas ik vasaru. Laika ritējums darbu sērijā tiek atklāts gan vizuāli, gan metaforiski, motīviem atkārtojoties. Fotogrāfiju uzņemšanas process Tamanei ir iespēja gan kopīgi pavadīt laiku ar krietni jaunāko pusmāsu, gan vēlreiz izspēlēt savas bērnības pieredzes uz šķietami idilliska piejūras ciemata fona.

Diāna Tamane saņēma Ado Vabbes balvu par personālizstādi Half-Love, kas notika Tartu Mākslas muzejā 2022. gadā, un par šo pašu projektu viņa ir nominēta arī Purvīša balvai. Half-Love sērija ir Tartu Mākslas muzeja kolekcijā.


 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja