Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Dienas korespondente Briselē Gunta Sloga sāk blogot V-Dienā

Pirms pāris nedēļām, drīz pēc tam, kad biju pārcēlusies uz dzīvi Briselē, lai sāktu pildīt Dienas korespondentes pienākumus ES galvaspilsētā, devos vakariņās ar grupiņu citvalstu kolēģu. Viņu vidū bija mans paziņa Dans, ietekmīgas Rietumu avīzes žurnālists. Dans, kurš joprojām bija iespaidojies no sava vasaras ceļojuma pa Brazīliju, jautāja, kā pagājusi mana vasara.

Strādāju, viņam atbildēju. Atvaļinājuma nebija, jo paralēli ikdienas darbiem biju iesaistīta kādā lielākā projektā un vēl arī atspoguļoju Valsts prezidenta vēlēšanas. “Ko tad ievēlēja,” interesējās Dans, kurš ik reizi, satiekoties, atkal un atkal atminējās, cik dziļu iespaidu uz viņu savulaik atstājusi intervija ar prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu Rīgas pilī.

Sekoja garš atstāts par aploksnēm jeb apšaubāmo reputāciju, nekompetenci un koalīcijas neieklausīšanos citu viedokļos. Kas jums vēl notiek, turpināja interesēties Dans. Sekoja tikpat garš stāsts par Induli Emsi, viņa portfelīti, naudas žūksni un Aivaru Lembergu.

Kad gāju prom no restorāna, pie sevis nodomāju, kāds gan iespaids Danam palika par Latviju, ja abas augstākās valsts amatpersonas ir cilvēki ar apšaubāmu reputāciju. Premjera Aigara Kalvīša vārdiem runājot, biju veikusi kārtējo valsts nomelnošanas kampaņu.

Ja vien būtu devusies vakariņās ar Danu arī šīs pirmdienas vakarā, man atkal viņam būtu bijis ko pastāstīt. Tādas sīkas prezidenta Valda Zatlera izgāšanās kā preses konference Stokholmā, kur viņš, nevarot izteikt vārdu “prezidē” nospļāvās, nebūtu stāstīšanas vērtas. Tā vietā varētu stāstīt, ka nu jau mums ir jauns Saeimas priekšsēdētājs. Tiesa, tāds, kurš nesaskata nekādas problēmas faktā, ka nāk no smagos noziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga kabatas partijas. Bet jautāts, ko viņš var pastāstīt par sevi un, vai viņam piemīt augstajam amatam nepieciešamās īpašības, Gundars Daudze nespēj intervijā LTV pateikt neko vairāk par to, ka ir ārsts.

Taču galvenais mans pirmdienas vakara stāsts būtu par premjera Kalvīša lēmumu atstādināt no amata KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu. Stāstītu par to, ka Kalvītis vairākkārt paudis neapmierinātību ar valdošajai koalīcijai neērto knābja šefu, par to, ka premjers pirmdien līdz deviņiem vakarā par savu lēmumu nebija tieši informējis tikai vienu cilvēku – Loskutovu pašu. Uzsvērtu, ka visas apsūdzības balstās uz slepenu informāciju, līdz ar to sabiedrībai nemaz nav iespējams spriest par to pamatotību. Stāstītu, ka šis nu jau ir mērķtiecīgs valdošā klana ceļš uz visu iespējamo tam nepakļāvīgo institūciju – Valsts prezidenta, LTV ziņu dienesta, tiesībsargājošo iestāžu – pakļaušanu savā kontrolē.

“Tāda sajūta kā nekad agrāk, vairs ne par ko nebrīnies, cenas pārtikai arī nu jau ir astronomiskas” vakarā man vēstulē no Rīgas rakstīja viens no tuviniekiem, šausminoties ne vien par notikumiem politikas lauciņā, bet arvien straujāko Latvijas tuvošanos ekonomikas krīzei. Vēl vairāki draugi sūtīja ziņas ar tekstu – tu esi laimīga, ka esi prom, jo tas vairs nav izturams. Taču prom būšana nepalīdz. Un, ja mēs vien atkal ar Danu pirmdien vakariņotu, es viņam sacītu, ka man ir bail par to, kas notiks ar manu valsti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja