Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eks-Jaunā laika četrīšiem no Saeimas tomēr būtu jāatvadās

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Nevar nepiekrist. Godīguma apliecināšana no pagājušā nedēļā no "Jaunā laika" aizgājušajiem deputātiem tomēr prasa, lai viņi noliktu mandātu. Ja viņi šī Saeimas sasaukuma sākumā par to parakstījās, tad tā tam arī būtu jānotiek. Nepārliecinoša ir deputāta Kārļa Šadurska aizbildināšanās, ka viņš kaut ko ir solījis 2002., nevis 2006. gadā. Liekulīgs viņš kļūst, ja uzzinām, ka viņš līdzīgā situācijā pieprasīja cita deputāta demisiju. Tiesa, K. Šadurskis man ir licies aizdomīgs jau kopš tā laika, kad viņš piekrita bildēties ekstrēmistu organizācijas kalendāra vākam.

Deputātus var jau saprast, no Saeimas tribīnes par sevi ir daudz vieglāk atgādināt, nekā no ierindas darba kaut kur citur. No Saeimas nav aizgājuši arī kādreizējie "Tautas" partijas pārstāvji Štokenbergs un Pabriks, lai gan, ja atmiņa neviļ, arī tajā frakcijā par aizgājējiem vismaz kādreiz bija visnotaļ bargi noteikumi. Līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām vēl tālu. Sandra Kalniete varētu agriezties Ārlietu ministrijas paspārnē (lai gan, ņemot vērā to, ka arī tur šeptējas TP, varbūt ar īpaši atplestām rokām viņu tur negaidītu). Pārējiem deputātiem būtu jāmeklē cits darbs. Bet neko darīt -- ja pirmais solis godīgas, demokrātiskas un tiesiskuma vadītas valsts veidošanas virzienā būs atteikšanās no tomēr visnotaļ publiski sniegta solījuma ... nu, kaut kas aptuveni Einara Repšes "honorāram" sanāks gan.

Interesants ir arī cits jautājums, proti -- ja šie četri deputāti noliktu mandātu, cik gatavi nākt uz Saeimu būtu nākamie ļaudis "Jaunā laika" kandidātu sarakstā, ja zinās, ka ekcentriskā Repšes vadībā (viņam ir vienalga, vai vēl kāds taisās pamest partiju, viņš pats Saeimas komisiju darbā nepiedalās, jo tas neesot lietderīgi) partija nu gandrīz noteikti ir lemta visu atlikušo šī sasaukuma laiku nīkt opozīcijā. Nekāda spīdoša situācija tā nav, ja jau, kā to teica pagājušajā nedēļā no partijas aizgājušie pagastveči, politikā cilvēks tomēr iet, lai strādātu.

Jauku visiem dienu!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja