Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Festivāls "Nāc līdzās!" notiks visā Latvijā

Neskatoties uz ekonomisko krīzi valstī un 13.kārtas numuru, integratīvais mākslas festivāls bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām arī šogad notiks. Varbūt tajā iztrūks kāds kārums vēderam, bet par garīguma un radošo procesu apsīkumu nevar būt ne runas! Gluži otrādi, šogad festivālā būs tādi jaunumi, kādu nav bijis citus gadus - informēja ikgadējo festivālu "Nāc līdzās!" izveidotāja un vadītāja Sarma Freiberga.

Tūdaļ – aprīļa izskaņā notiks visi reģionālie festivāli Kurzemē, Latgalē, Zemgalē un Vidzemē. Uz tiem jau paspējušas pieteikties ap 45 speciālajām skolām, aprūpes centriem un individuālajiem dalībniekiem. Visus reģionālos festivālus līdzīgi kā citus gadus Festivālu fonds rīko ciešā sadarbībā ar vietējo pašvaldību kultūras centriem. "Bez viņu atbalsta faktiski reģionālie sarīkojumi šiem bērniem nebūtu iespējami. Šogad savu īpašo atbalstu izrādījusi arī Jelgavas dome, atbalstot festivāla norisi ar nelielu finansējumu. Bez naudas ir grūti izveidot lielus un spožus šovus, bet, pēc manām, domām mūsu festivālā daudz svarīgāk ir dod šiem bērniem un jauniešiem iespēju radoši izpausties, pašapliecināties. Festivāls "Nāc līdzās" faktiski ir kā tilts, kas savieno dažādus līdzīgus, ne pārāk periodiskus pasākumus. Katra skola zina, ka pavasarī būs iespēja atkal sanākt kopā un parādīt savu radošos darbus gan uz skatuves, gan izstāžu zālēs. Un viņi to gaida," stāsta S.Freiberga.

Festivāli reģionos notiks:
    Kuldīgā „Nāc līdzās” Kurzemē -  2009.gada 22.aprīlī 14.00 pilsētas k/n,
    Rēzeknē „Nāc līdzās” Latgalē – 2009.gada 24.aprīlī 14.00 pilsētas k/n,
    Jelgavā „Nāc līdzās” Zemgalē – 2009.gada 27.aprīlī 14.00 pilsētas k/n
    Valmierā „Nāc līdzās” Vidzemē – 2009.gada 29.aprīlī 14.00 pilsētas k/n,

Dalībnieki no Rīgas var izvēlēties sev piemērotāko laiku un vietu un piedalīties pēc izvēles kādā no reģionālajiem koncertiem.Ja kāds vēl vēlas pieteikt dalību kādā no reģionālajiem festivāliem, to vēl var paspēt izdarīt, sūtot epastu uz adresi [email protected] . S.Freiberga atgādināja, ka bez piedalīšanās reģionu atlasē nebūs iespējams 19.maijā piedalīties festivāla Lielkoncertā Rīgā, VEF Kultūras pilī, kurā atkal tiks noteikti 12 laureāti. 

Jaunums šogad būs visiem laureātiem dotā iespēja piedalīties Lielajā Meža stādīšanas talkā, ko palīdzēs noorganizēt Jelgavas mežsaimniecība 28.maijā. "Kas var būt labāks, ja mēs dodam katram no šiem jauniešiem iespēju savām rokām iedēstīt kokus? Izprast šo stādīšanas - radīšanas brīnumu! Un iespējams, ka pēc daudziem gadiem jau pieauguši būdami, šie cilvēki atgriezīsies, lai redzētu kā aug viņu stādītais mežs, viens no mūsu Latvijas simboliem" - uzsvēra S.Freiberga.

Savukārt pēc vasaras brīvlaika laureātiem būs jāsāk nopietni gatavoties Ziemassvētkiem: šogad atkal ieplānoti vērienīgi sarīkojumi. Lielais Ziemassvētku koncerts kopā ar Latvijas profesionāliem māksliniekiem plānots Pēterbaznīcā. Turpat visu decembri domāta arī lielā Ziemassvētku lietišķās mākslas darbu izstāde. Iecerēts arī, ka šogad kādu no Rīgas pilsētas lielajām Ziemassvētku eglēm, līdzīgi kā 2007.gadā Kronvalda parka egli, greznos festivāla Nāc līdzās dalībnieku darinātās rotas.

Sīkāka informācija atrodama www.festivalufonds.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja