Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ierosinājums jaunievēlētajam Rīgas mēram

Rīgas dome savā pirmajā  (!) ārkārtas (tiešām ārkārtējs jautājums) sēdē pārvēlēja Rīgas domes pārstāvjus Rīgas brīvostas valdē. Tos līdzīgi ( tāpat kā citus amatus) brālīgi ( ideoloģiska tuvība taču) sadalīja Saskaņas centra un LPP/LC politiķi. '' Kurš gan cits'' nokļuva tur, kur vēlējās – par valdes priekšsēdētāju.

Un dīvainākais, ka ar to, arī domes deputātiem saskare ar šo ārkārtas jautājumu un viņu pārstāvjiem ostā ir beigusies. Ja nekas nemainīsies, tad par domes pārstāvjiem ostā,  lems tikai pēc trijiem gadiem, kad beigsies tikko ievēlēto pilnvaru termiņš. Tā bija iepriekšējā sasaukumā un nekas neliecina, ka plānotas kādas izmaiņas.

Man ( tāpat arī pārējiem valdības ieceltajiem pārstāvjiem) ir jāatskaitās ministram, kuru es pārstāvu. Līdzīgu kārtību es ierosinu ieviest arī Rīgas domē. Tās ievēlētie pārstāvji varētu reizi ceturksnī, vai pusgadā, kādā no domes komitejām, vai pat domes sēdē, atskaitīties par padarīto. Tad arī viņu atskaites būtu pieejamas publiski un sabiedrība varētu uzzināt, ko domes pārstāvji ostā izdarījuši.

Ierosinu Rīgas domes priekšsēdētājam šādu kārtību ieviest. Ušakova kungs, pēc ievēlēšanas, solīja, ka tiks realizētu arī opozīcijas priekšlikumi. Kāpēc nesākt ar šo? Ja nē, tad Jaunā laika frakcija gatavos attiecīgu lēmumprojektu, kas šo lietu padarītu obligātu.

Tāpat valdība saviem pārstāvjiem, kā arī dome savējiem, varētu noteikt atalgojumu. Tas, gan šobrīd ir krietni mazāks, par presē pieminēto, bet nesaku, ka nav vēl vairāk mazināms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja