Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kalnciema kvartālā būs apskatāma izstāde Un vilks

No 12. augusta Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma Rasas Šulcas un Daces Dēliņas-Lipskas darbu izstādē Un vilks, informē kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

"- Nāc šurp, Sarkangalvīt, te tev būs salds rausis un vīna pudele, aiznes vecmāmiņai. Viņa ir slima un nespēcīga. Vīns un baltmaize tai dos spēku. Ej tūliņ, kamēr vēl nav tik karsts. Un, kad tu iziesi uz ceļa, tad ej rātni un pieklājīgi, nelec pāri grāvim, citādi tu sasitīsi pudeli un nebūs ko aiznest vecmāmiņai. Un, kad tu ieej viņas istabā, neskaties apkārt pa visiem kaktiem un neaizmirsti padot labdienu.

- Gan es visu izdarīšu labi jo labi, - atteica Sarkangalvīte un atvadoties pasniedza mātei rociņu."

/Brāļi Grimmi./

Tomēr Sarkangalvīte māmiņu neklausīja, ļāvās vilka vilinājumiem, novirzījās no taciņas un nonāca pelēča vēderā kopā ar vecmāmiņu. Kāpēc? Jo nezvērs ir daļa no paša cilvēka neapzinātās dabas, kas veidojusies evolūcijas gaitā. Zvērs nav ne slikts, ne labs. Zvērs ir un būs, kamēr vien mēs dzīvosim. Tikai no mums ir atkarīgs, vai Zvērs būs mūsu kalps vai pavēlnieks. Kad Zvērs kļūst par Nezvēru, mums nākas pakļauties tā rīcībai, jo pirmatnējais izdzīvošanas instinkts ir spēcīgs. Lai zvērs neplosītos un negribētu mūs aprīt, par to jārūpējas. Tomēr kā par to rūpēties, lai neietu Zvēra pavadā?

Par šīm neparastajām attiecībām ar savu "iekšējo Zvēru", sastopot to klusā meža ielokā, vēstīs Šulcas un Dēliņas-Lipskas izstāde Un vilks.

Rasa Šulca ir  beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, līdz šim sarīkojusi piecas personālizstādes un piedalījusies virknē grupu izstāžu Latvijā un ārvalstīs. "Manu gleznu varoņi nav gluži mani ideāli vai svešinieki, bet drīzāk jau pētniecības objekti. Tomēr gleznu galvenais uzdevums ir ieinteresēt skatītāju nevis ar noteikto vizuālo tēlu, bet gan ar to, kas atrodas aiz šī tēla," komentē Šulca.

Dace Dēliņa-Lipska ir mācījusies Rīgas Lietišķās mākslas koledžā un studijas turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijā, iegūstot bakalaura grādu modes dizainā. Vēlāk studējusi figurālās glezniecības meistardarbnīcā. Kopizstādēs un dažādos modes un mākslas projektos piedalās kopš 1998. gada. Mākslinieces nozīmīgākais iedvesmas avots ir cilvēks. Interese par modi un glezniecība organiski savijušās, radot modes ilustrācijai raksturīgo ekspresīvo līniju, viegli kāpināto izteiksmi un krāsu kontrastus.

Izstāde Un vilks Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma katru dienu līdz 30.augustam no plkst. 10 līdz 22, izņemot svētdienas. Ieeja bez maksas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja