Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kāpēc Kastēns? Kāpēc eksperiments?

Dienas žurnāliste paved ministru, tāds virsraksts atrodams Neatkarīgās rīta avīzes portālā. Diena kļuvusi dzeltena, stulbs eksperiments, kauns utt. Šāda reakcija no daudziem cilvēkiem bija sagaidāma, un ar tādu mēs arī rēķinājāmies, taču vienalga publicējām šo materiālu, jo šajā gadījumā stāsts nav nedz par parastu neuzticīgu vīrieti un pat ne par kādas partijas ierindas politiķi, bet tieši par vienu no pirmajām personām valstī, kurš pārstāv partiju LPP/LC, kas stingri valstī aizstāv ģimenes vērtības un kas, iespējams, tieši deklarējot tās, ir ieguvusi daudzu vēlētāju atbalstu.

Dienas rīcībā pirms eksperimenta bija neoficiāla informācija, aizdomas par šī vīrieša ārpus ģimenes sakariem. Sākotnēji mēs centāmies iegūt apstiprinājumu šai informācija citos veidos, taču tās ticamība mūs neapmierināja, tāpēc tika sperts solis — veikt eksperimentu, skaidri saprotot, ka jebkurš žurnālistu veiktais eksperiments sabiedrībā atstās jautājumu — tā drīkst vai tā nedrīkst, ētiski, neētiski — līdzīgi kā tas bija ar viltus Marijas profilu internetā, kā rezultātā tika notiesāts pedofils. Kastēna gadījumā neviens žurnālists zem riteņiem ne tika mests vai pierunāts, tā bija Aleksandras pašas iniciatīva, kura guva manu un laikraksta augstākās vadības atbalstu. Ja tas būtu ministrs no jebkuras citas partija, es teiktu nē, bet šajā gadījumā atslēgas vārdi bija un ir «deklarētās ģimenes vērtības», kuras pats Kastēns līdz tam bija uzsvēris, kaut vai publiski izsakoties, cik svarīga viņam ir sieva, bērni, ģimenes dzīve. Viņa pārstāvētā partija un šīs partijas politiķi stingri iestājas arī, piemēram, par ģimenes svētku rīkošanu, kam tiek tērēta valsts nauda.

Kā jebkuram Dienas veiktam eksperimentam, bija novilktas skaidras robežas, cik tālu mēs ejam. Proti, mēs neprovocējam un neizaicinām, mēs vienojāmies neuzdot tādus jautājumus, kā, piemēram, vai tu gribi ar mani pārgulēt, mēs vienojāmies, ka tuvības robeža ir ļaut ministram Aleksandru noskūsptīt, kā tas arī notika. Galējā robeža, varu pateikt, bija piekrist aicinājumam doties uz kādu viesu namu, kur ministru sagaidītu es.

Kastēns var tagad teikt, ka viņš jau no paša sākuma zināja, ka otrā galā ir žurnāliste un ka viņš tikai spēlēja viņas spēli, taču, lai cik muļķīga man neliktos šāda publisko attiecību retorika un pat pieņemot, ka varbūt, varbūt tā arī bija, viņam, kurš aizstāv ģimenes vērtības, spēlēt šādas spēles vienalga neklājas. Tiesa, zīmīgi, ka manā intervijā ar Kastēnu, viņš ne vienā brīdi neteica, ka, lūk, cienījamā sabiedrība, tā nevajadzētu darīt, lai saglabātu labas ģimenes attiecības. Par spīti tam, ka viņš apgalvoja — sievai, to zinot, bija negatīvas emocijas.

Taču jebkurā gadījumā šis nav stāsts par vīriešu vai sieviešu neuzticību, krāpt, nekrāpt, to lai izlemj katrs indivīds pats — saskaņā ar savām paša vērtībām.

Šis ir stāsts par uzticamību politiķiem un to, ka pat visaugstākās amatpersonas sabiedrībai var teikt vienu, bet personīgi rīkoties pavisam citādāk. Šis ir stāsts par politiķu un partiju godaprātu, un, ja LPP/LC patiešām aizstāv ģimenes vērtības un turas pie šādas pārliecības, tad Kastēns no šīs partijas ir jāpadzen.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja