Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lai mīlošie turētos kopā un... politikā būtu kārtība

Iedomāsimies mazu putnēnu, kas nonācis kaķa nagos! Putnēnam salauzti spārniņi, un viņš no kaķa vairs nespēj savām mazajām kājelēm nekur aizbēgt. Kaķis it kā rotaļādamies ļauj putnēnam mēģināt bēgt un tad atkal tver asajos nagos. Neaizlidos. Bez spārniem upuris nekur neaizlidos.Bez spārniem tas vairs nav putns. Tā ir tikai kaķa barība.

Tieši tāpat kā cilvēks bez sapņiem nav vairs cilvēks. Viņš kļuvis tikai par divkājainu kustoni, lai nonāktu kāda lielā plēsēja (piemēram, ministra vai bankas) nagos.

Mūsu laika viena no drūmākajām iezīmēm ir cilvēku cinisms un atsacīšanās no lieliem, tāliem sapņiem. Pārāk skaudri realitāte liek sevi apjaust, un mēs aizmirstam, ka arī mums ir dabas doti spārni – sapņi.Kāpēc tik daudzos ciniskos jokos par laulībām teikts viens un tas pats – ka laulība nomainot mīlestību? „Bija mīlestība, un tad mēs apprecējāmies. Iestājās dzīves realitāte.” Labākā gadījumā „realitāte” iestājas, bērniem paaugoties.

Šos it kā jokus apstiprina statistika – apmēram puse laulāto vēlāk šķiras. Kur paliek tas sapņu prinča un mūža mīļotās tēls, kad abi iekaļ šķiršanās parakstus? Kas ir pazudis?Atbilde ir. Spārni. Jeb sapņi. Pirms tam viņa sapņoja par greznu kāzu kleitu un brokastīm gultā, viņš par labu saimnieci un mīlošu māti. Un tad sapnis piepildījās. Sapnis piepildījās un... nebija vairs jaunu.Sapnis nav tas pats, kas mērķis. Mērķi mēs varam saprast arī ļoti piezemēti.

Sapnis ir kaut kas tāds, kas šķiet pat realitātei neatbilstošs, tāls, pārdrošs, bet arī tāds, kas kā spoža ceļa zvaigzne pat vistumšākajos laikos rāda ceļu.Mīlestībai vajag spārnu, vajag sapņu. Jāturpina sapņot. Par skaistu dārzu, par gudriem, veseliem, krietniem un laimīgiem bērniem, par pasaules apceļošanu vecumdienās, par kopīgu labdarību, par mūžīgu sapratni, spēju ieklausīties un izjust... Kad viens sapnis īstenots, tad jāsapņo nākamais. Cik apbrīnojami daudz lietu tad sakārtojas pašas no sevis!

Vai Latvijas valstij ir savi kopīgie sapņi? Tādi bija Atmodas laikā, tādi bija uz barikādēm, bet vai ir tagad? Vai sapņi ir valsts vadītājiem? Varbūt viņiem bija tikai vienīgi privātie sapņi par savām villām un lepniem auto, un nu šie sapņi ir piepildīti. Bet sapņi par neiedomājami un neticami spožu Latvijas nākotni... tādu taču nemaz nav bijis!

Kad cinisma laikmets grib atņemt spārnus, tad jānoturas! Ir jāturpina sapņot. Par Latviju, kuras kultūru un ļaužu daili apbrīnos visā pasaulē, par nākotnes ražošanu, nacionālo saimniecību, zinātni, kas nodrošinās mums tādu pārticību, kādu šodien vēl retais atļaujas pat iztēlē redzēt. Par mūsu valodu, kurā runās nevis pusotra, bet pieci un vēlāk desmit miljoni cilvēku... Skaidri, konkrēti un neticami augstu jāmērķē savos sapņos. Tikai tie mums liks pacelties spārnos un atrast savu īsto ceļu....

„Nežēlojies, ka tavi sapņi nav piepildījušies, nožēlu pelnījis tikai tas, kurš nekad nav sapņojis.”

/M. Ēbnere-Ešenbaha/

„Jebkurš sapnis beigu beigās atrod savu piepildījumu; katrām slāpēm ir savs avots un ik sirdij - sava mīlestība.” /

G. Flobērs/(Citāti no Odiseja.lv)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja