Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 30. marts
Nanija, Ilgmārs

Laikmetīgās mākslas tiešsaistes krātuvē Contemporary Art Library publiskots Kim? izstāžu arhīvs

Jaunajā mākslas tiešsaistes krātuvē Contemporary Art Library pilnībā publiskots Kim? izstāžu arhīvs, sākot no centra darbības uzsākšanas 2009. gadā, kas ir kopumā 160 ierakstu, informēja laikmetīgās mākslas centra pārstāvji.

Mākslas tiešsaistes krātuve Contemporary Art Library ir izveidota bezpeļņas organizācijas Contemporary Art Daily paspārnē, kas uztur vienu no populārākajam laikmetīgās mākslas vietnēm tiešsaistē. Izveidotā bibliotēka ir augošs arhīvs ar vairāk nekā 370 000 attēliem, dokumentiem un video, kurā pilnībā publiskots Kim? izstāžu arhīvs - 160 ieraksti.

Jaunā bibliotēka, kas ir plašākais šāda veida publiskais arhīvs, glabā vairāk nekā 370 000 attēlu, dokumentu, un video, kas atspoguļo vairāk nekā 12 500 izstādes, performances un citus projektus, kas iegūti no pēdējiem Contemporary Art Daily arhīva 12 gadiem un papildus dokumentācijas no 78 dibinātājpartneriem - mākslas institūcijām un galerijām visā pasaulē. Turpinot papildināt Contemporary Art Library, arhīvu organizatori plāno koncentrēties uz reģioniem, kas līdz šim ir nepietiekami pārstāvēti arhīvos: mākslas telpām, kuru dokumentācija var izgaist, kā arī mākslinieku vadītām un alternatīvām telpām, kam nav pieejas profesionalizētai arhīvu infrastruktūrai. Kim? un Viļņas Laikmetīgās mākslas centrs ir vienīgās mākslas institūcijas no Baltijas, kas ir pārstāvētas šajā projektā.

Contemporary Art Library plašajai laikmetīgās mākslas dokumentācijas krātuvei var piekļūt pilnīgi bez maksas. Bibliotēkas vietnes contemporaryartlibrary.org apmeklētāji var meklēt māksliniekus vai mākslas telpas un pārlūkot hronoloģiski izkārtotu sarakstu ar izstādēm, performancēm un citām dokumentētām aktivitātēm. Visā bibliotēkā mākslinieku vārdi un mākslas telpas darbojas kā saites uz šīm hronoloģijām. Gaumes algoritmu un ierobežojošu kategoriju vietā, apmeklētāji ir aicināti veikt individuālus, gadījuma un asociatīvus "lēcienus" un atklāt māksliniekus un mākslas telpas viņu reālās pasaules savienojumu kontekstā.

Contemporary Art Daily katru dienu turpina publicēt pašreizējās izstādes un projektus un iekļaut saites uz mākslinieku un mākslas telpu ierakstiem bibliotēkā. Tuvāko mēnešu laikā bibliotēka papildinās Kim? sadaļu ar institūcijas izdoto publikāciju un notikumu izlasi.

Apvienojot un sasaistot atsevišķus laikmetīgās mākslas dokumentācijas arhīvus, Contemporary Art Library ļaus studentiem vieglāk apgūt laikmetīgās mākslas lauku, profesionāļiem veikt padziļinātus pētījumus un māksliniekiem sekot līdzi laikabiedru darbam. Iekļaujot šos dokumentācijas elementus modernā informācijas glabāšanas sistēmā, kas tiks atjaunināta, bibliotēka apņēmas tos saglabāt arī gadījumos, kad tiks aizvērtas attiecīgās mākslas telpas un viņu interneta vietnes. Padarot nesenās mākslas vēstures procesus vairāk pieejamus, kā arī tādus, kuros vieglāk orientēties. 

Kim? Laikmetīgās mākslas centra dalību Contemporary Art Library atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja