Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Lielas nācijas, lielas cerības, mazi panākumi

Godīgi sakot, man angļus ir žēl. Trešo reizi divu mēnešu laikā viņus kā nāciju, vismaz sporta jomā, sāpina lielas neveiksmes. Pirmās divas sāpīgās neveiksmes bija angļu regbija izlases zaudējums Dienvidāfrikai pasaules kausa izcīņā un pirmās formulas pilota Luisa Hamiltona neveiksmīgās pēdējās sacensības Brazīlijā, kas neļāva viņam izcīnīt pasaules čempiona titulu. Vakar šīs nācijas fiasko lielajā sportā piedzīvoja kulmināciju, jo angļi pamanījās savā laukumā (!) zaudēt Horvātijas izlasei, tādējādi neiegūstot tiesības spēlēt 2008.gada Eiropas futbola čempionātā.

Ja kādam var likties, ka neveiksme kādā sporta veidā nācijai nav nekas briesmīgs, tad vismaz angļu gadījumā tas nav. Anglija taču ir zeme, kurā modernais futbols ir dzimis un angļi ir tie, kuri naudu futbolam nežēlo, jo tas ir kļuvis par daļu no viņu kultūras. Patiesībā jau kopš 1966.gada, kad viņi pēdējo un vienīgo reiz kļuva par pasaules čempioniem, angļus veiksme futbolā nav lutinājusi. Allaž viņiem visos čempionātos ir bijušas ļoti labas komandas, bet tās nekad nav plūkušas laurus.

Šoreiz viss ir savādāk nekā parasti. Parasti angļi piedalās gan pasaules, gan Eiropas čempionātu pamatturnīros un tad pēc pāris kārtām izkrīt, šoreiz viņi pat nebrauc uz Eiropas čempionātu. Noteikti pēc vakardienas neveiksmes būs pirmās ziņas par to cik daudz naudas Anglijas alus un TV industrija zaudēs, jo Eiropas čempionāta laikā angļi nedz uzcītīgi skatīsies futbolu, nedz brangi dzers alu, tādēļ, ka viņu komanda nespēlēs. Lai nu kā, tomēr, vislielākais zaudējums angļiem šajā rudenī ir nespēja padižoties ar uzvarām un justies vareniem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja