Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas muzejā būs skatāma Maijas Tabakas gleznu izstāde

Piektdien, 9. decembrī, plkst. 17, atzīmējot Latvijas mākslinieku savienības 75 gadu jubileju, Liepājas muzejā tiks atklāta izcilās latviešu mākslinieces Maijas Tabakas gleznu izstāde Maija Tabaka. Glezniecība. Retrospekcija, pavēstīja muzeja pārstāve Zane Goldmane.

Maijas Tabakas darbos atspoguļotas neparastas sievietes, pasaku tēli, ievērojamas un interesantas latviešu un pasaules personības, kā arī citi iztēloti tēli. Mākslinieces izvēlēto tēlu raksturs ir košs, ekspresīvs, stāstošs, tā izpausmes nereti ir sirreālas. Vienlaikus daļa no viņas mākslas ir autobiogrāfiska, taču galvenokārt Maija Tabaka ir palikusi uzticīga pazīstamu cilvēku psiholoģiskam portretējumam un pārdomātam, romantiskam, izvērstam stāstam.

Izstādē skatāmi darbi no Latvijas Mākslinieku savienības krājuma, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma, Jūrmalas pilsētas muzeja krājuma, mākslas galerijas Mans's kolekcijas un privātkolekcijas.

Izstādes atklāšanā piedalīsies biedrības Latvijas Mākslinieku savienība   prezidents Igors Dobičins. Mākslinieku savienībai, kas mūsdienās juridiski pārtapusi par biedrību, šogad atzīmē 75. gadu jubileju, vienmēr ir bijusi sava, spēcīga, mākslinieciski radoša aura, kas neraugoties uz politiskām, ekonomiskām izmaiņām bija gan kā vairogs no varas, gan kā vieta, kur pulcējās stipras un ļoti spilgtas personības.

Maija Tabaka saņēmusi daudzus apbalvojumus, kā arī viņai bijušas personālizstādes ne tikai Latvijā, bet arī vairākās citās pasaules valstīs. 1976. gadā par mākslinieci uzņemta filma Nostāsti. Maija Tabaka (režisors Hercs Franks),  izdota arī Līgas Blauas grāmata Maija Tabaka. Spēle ar dzīvi, u.c. 

Maijas Tabakas darbu izstāde Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 būs skatāma no 9. decembra līdz 2017. gada 26. februārim.

Ieejas biļetes cena: pieaugušajiem – 2 Eur. skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1 Eur. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja