Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mākslas centra Zuzeum jauniešu programmas dalībnieki izdod žurnālu

Klajā nācis ES RAUDU MUZEJOS, jauniešu programmas Zuzeum 101 radīts kabatas formāta izdevums latviešu valodā par mākslu visās tās izpausmēs, informē mākslas centra pārstāvji.

Zuzeum 101 ir topošā mākslas centra Zuzeum izglītības programma jauniešiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Pirmais kurss ar nosaukumu Kā uzrakstīt gleznu aizsākās 2018. gada aprīlī un noritēja sadarbībā ar bilingvālā grāmatžurnāla Benji Knewman redakciju. Kursa ietvaros jaunieši iepazina Zuzānu kolekciju, apmeklēja aktuālās izstādes, vērtēja to saturu un iekārtojumu un tikās ar kuratoriem un izstāžu dizaineriem.

Izdevuma nosaukums ES RAUDU MUZEJOS patapināts no esejas, kurā viena no Zuzeum 101 dalībniecēm vaļsirdīgi vēsta par pārdzīvojumu, kad grāmatā redzēto mākslas darbu beidzot skatījusi reālajos izmēros dzīvē – muzejā.

Zuzeum 101 otrais kurss uzsāka darbu 2019. gada maijā. Gada laikā programmas dalībnieki noskaidros, kā ideja pārtop izstādē. Kursa darba ietvaros jaunieši izstrādās paši savu izstādes konceptu un realizēs to sadarbībā ar Zuzeum kuratoriem.

Zuzeum ir Zuzānu ģimenes dibināts mākslas centrs Rīgā, Lāčplēša ielā 101, kas pilnā apjomā durvis vērs pēc rekonstrukcijas. Zuzeum kodolu veidos Zuzānu mākslas kolekcija un kolekcijas šī brīža mājvieta — Mūkusalas Mākslas salons. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja