Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mākslas muzeja ēkai iespējama piebūve

"Speciālisti saka, te viss var sabrukt kā tāda siltumnīca," izrādot ēkas bēniņus, stāsta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce. Muzeja ēkā "faktiski tūlīt būs bīstami uzturēties", viņa piebilst. Pēc vairāku gadu sarunām 25.maijā Rīgas dome izsludinājusi metu konkursu LNMM restaurācijai un pārbūvei.

Konkurss norisināsies līdz 3.septembrim, un projektam ne vien jāmodernizē tuvu avārijas stāvoklim esošā ēka, bet arī jārisina telpu trūkuma jautājums.

Muzeja pastāvēšanai "vitāli nepieciešami" esot papildus 1500 – 1900 kvadrātmetru. Izbūvējot ēkas bēniņus un puspagrabu, var iegūt papildus teju 1100 kvadrātmetru, tādēļ visticamāk, pieļauj speciālisti, LNMM tiks būvēta piebūve. Pašreizējā ēka ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, tādēļ tā jāsaglabā iespējami neskarta, atrisinot tomēr ventilācijas, kanalizācijas, elektroapgādes sistēmu problēmas. RD objektā plānojot ieguldīt aptuveni 9 miljonus latu, preses konferencē paziņoja RD Īpašuma un privatizācijas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC).

Konkurss beigsies 3.septembrī. Ēkas remonts varētu sākties pēc gada, un noslēgties 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. LNMM esot viena no vairākām ar kultūras ēkām, ko līdz 2014.gadam plāno remontēt RD.

Kā preses konferencē LNMM minēja A.Ameriks, 2010.gadā beidzot Krievu teātra rekonstrukciju, sāksies Ziemeļblāzmas kultūras nama un VEF kultūras pils remonts. Plānots izveidot jaunu kultūras centru Latgales priekšpilsētā, un tiekot veiktas pārrunas ar Kultūras ministriju par Doma baznīcas, kas ir valsts īpašums, iespējamo sakārtošanu.

Vairāk lasiet laikrakstā Diena 1.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja