Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Muzeji aicinās uz gaismu nakti

Festivāla "Staro Rīga"  ietvaros sestdien, 14. novembrī, norisināsies akcija "Muzeju gaismas", kuras ietvaros interesenti varēs apmeklēt dažādus izglītojošus un izklaidējošus pasākumus Rīgas muzejos. Akcija "Muzeju gaismas" būs interesanta visiem cilvēkiem, kuri vēlas sevi izglītot mūža garumā, sola rīkotāji.

Izstāžu zālē "Arsenāls"  būs apskatāma mākslinieka Anša Butnora personālizstāde. Pats mākslieks visiem interesentiem stāstīs par saviem darbiem. Turpat varēs aplūkot izstādi "Mākslinieks. Portrets. Pašportrets.", kā arī ieskatīties muzeja tēlniecības darbu krājumā. Visu pasākuma norises laiku "Arsenāla" vestibilā darbosies kafejnīca "Gauja". Arī Latvijas fotogrāfijas muzejs piedāvās aplūkot izstādi - tiks atklāta jauna ekspozīcija, kas veltīta Liepājas fotogrāfiem brāļiem Bokumiem. Viņiem veltītu lekciju lasīs vēsturniece Daiga Jamonte. Apmeklētājus ar izglītojoši izklaidējošām lekcijām piesaistīs arī Latvijas Dabas muzejs, kurā varēs noklausīties četras dažādas lekcijas par evolūcijas teoriju, kā arī aplūkot izstādi "Darwin now" un ekspozīciju "Biosfēras evolūcija".

Kinomākslas cienītāji varēs apmeklēt Rīgas Kinomuzeju un Latvijas Okupācijas muzeju - Kinomuzejā  tiks izrādīta plaša gaismas tematikai veltīta Latvijas filmu programma, kā arī būs iespējams noklausīties lekciju "Gaisma kinovalodā", savukārt Okupācijas muzejs piedāvās apmeklēt Jura Podnieka filmu seansus. Izrādīs dokumentālās filmas "Krustceļš", "Pēcvārds" un "Vai viegli būt jaunam?" kā arī filmu "Baltijas sāga". Arī Andreja Upīša memoriālajā muzejā būs iespēja skatīties filmu – mākslinieka Ilmāra Blumberga vadītā saruna par Žannu d'Arku tiks papildināta ar fragmentiem no Kristiāna Dugaja filmas "Žanna d'Arka".

Vairāki muzeji rūpēsies arī par teātra mākslas draugiem - Ārzemju mākslas muzeja Velvju zālē uzvedīs absurda dramaturga Fernando Arabala izrādi "Pikniks", 1991. gada barikāžu muzejs klubā "Greenwood" rīkos pasākumu "Politiskais kabarē – Eduards Liniņš un draugi", bet Aleksandra Čaka memoriālā dzīvokļa apmeklētāji sveču gaismā izbaudīs aktrises Zanes Daudziņas un mūziķa Adriana Kukuvasa priekšnesumu.

Arī mūzika un deja nav aizmirstas - Mencendorfu namā notiks koru "Sonante" un "Vivat" koncerti, bet Jāņa Akuratera muzejā varēs izbaudīt Franču šansonus Katrīnas Gupalo un domubiedru izpildījumā.

Farmācijas muzejā visu pasākuma norises laiku būs iespējams aplūkot gaismas instalācijas un uzzināt sveču maģijas noslēpumus, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvās ekskursiju pa Rīgas doma krusteju, bet aktīvās  atpūtas cienītāji varēs apmeklēt Paula Stradiņa medicīnas muzeju un iejusties Pirmā pasaules kara kareivja, lomā izmēģinot pirmās palīdzības sniegšanu kaujaslauka apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

.

Ar akcijas "Muzeju gaismas" programmu var iepazīties šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja