Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Neizskaidrojamais Pasažieru dzelzceļš -- par klientu ērtībām vispār nedomā?

Labvakar, V-dienas lasītāji! Nule esmu atgriezies no Valmieras, kur piedalījos sestajā skolu avīžu festivālā. Pārstāvētas bija kādas 30 pamatskolas un vidusskolas, un man bija liels prieks aprunāties ar jauniešiem, kuri sāk nodarboties ar žurnālistiku. Godīgi sakot tikai retais pacēla roku, kad jautāja, cik no klātesošajiem vēlētos darboties žurnālistikā profesionālajā līmenī, taču dažās skolas avīzēs un avīzītēs redzēju patiesi topošus talantus.

Bet ne par to šis stāsts. Mājās braucu ar vilcienu, jo Vidzemē bija liels sniegputenis un ar autobusu nu negribējās. Tuvojoties paredzētajam vilciena atiešanas laikam, devos uz Valmieras dzelzceļa staciju un sev par pārsteigumu konstatēju, ka tā ir slēgta. Pa iekšu ļaudis gan rosījās, bet ... slēgta. Tad paskatījos sarakstu. Trešdienās, tā izrādās, stacija ir atvērta no plkst. 12.30 līdz 14.45. Turklāt, ja varat ticēt, tad ar pārtraukumu no 15.00 līdz 16.00. No Valmieras uz Rīgu dienā dodas pieci vilcieni -- no rīta 5.25, 6.21 un 10.39, tad 14.33 un 18.21. Ja kāds var man paskaidrot, kāda ir jēga darba stundām no 12.30 līdz 14.45, ja šis darba laiks sākas pēc trīs vilcienu aiziešanas un beidzas pirms viena vilciena aiziešanas, tad ar lielu interesi šo skaidrojumu uzklausīšu (piektdienās un sestdienās, starp citu, stacija ir slēgta pavisam). Protams, biļetes var pirkt arī vilcienā, bet tas liekas mīksti sakot dīvaini.

Vēl dīvaināk likās tas, ka ļaudis, kuri atradās slēgtajā stacijā šķiet neņēma vērā to, ka Valmierā šovakar plosījās putenis, un ļaudis uz perona bija stipri apsniguši un nosaluši. Par dīvainajām darba stundām vēl var lielākoties pasmaidīt tādā "jocīga gan reizēm ir mūsu valsts" nozīmē, bet par šo otru jautājumu var tikai domāt klajas nepieklājības kategorijās. Jā, ļaudis telpu būtu pielāčojuši. Izmazgāt grīdu taču var. Varbūt Pasažieru dzelzceļam vajadzētu par to mazliet padomāt.

Jauku visiem vakaru!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja