Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nepieciešams finansējums bērnu nodarbināšanai brīvajā laikā

Vakar Rīgas domē notika partijas Jaunais laiks (JL) Rīgas domes (RD) frakcijas deputātu organizēta sanāksme “Bērnu drošība, nodarbinātība un brīvais laiks skolas brīvlaikā”.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 100 valsts un pašvaldību iestāžu un nevalstisko organizāciju, kā arī skolu, vecāku un bērnu pārstāvji, kuri sapulcē diskutētos jautājumus atzina par ļoti būtiskiem un atzinīgi novērtēja tiem pievērsto uzmanību.

Galvenie secinājumi – nepieciešams nopietni izvērtēt un uzlabot informācijas aprites plūsmu starp institūcijām, kas atbild par bērnu brīvā laika pavadīšanu, nodarbinātību un drošību , kā arī šo jautājumu risināšanai ir jānodrošina plānveida finansējums.

Kā uzsvēra JL RD frakcijas deputāts, domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Modris Jaunups: „RD ir jāizstrādā ilgtermiņa plāns par bērnu drošības, nodarbinātības un brīvā laika pavadīšanas jautājumiem un katru gadu tiem laicīgi jāparedz noteikts finanšu līdzekļu apjoms un pieaugums. Šī apņemšanās ir jānostiprina ar domes lēmumu, lai tiktu pildīta neatkarīgi, no tā, kas un kāda partija vada pašvaldību. ”

Nevalstisko organizāciju pārstāvji pauda viedokli, ka sadarbība starp atbildīgajām institūcijām, informācijas apmaiņa un saskaņota rīcība būtiski mazinātu pastāvošos riskus bērnu drošībai, kā arī veicinātu nevalstisko organizāciju iesaistīšanos bērnu brīvā laika pavadīšanas organizēšanā.

Savukārt JL RD frakcijas deputāte, Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja s pārstāve Baiba Brigmane informēja klātesošos par ieceri virzīt izskatīšanai komitejā konkursu „Par sakoptāko Rīgas izglītības iestādes teritoriju”, kur tiktu novērtēts bērnu darbs vasarā savas skolas teritorijas sakopšanā.

Diskusijās un prezentācijās izsanējušie priekšlikumi iepriekšminēto jautājumu risināšanas uzlabošanai tiks apkopoti un prioritārā secībā iesniegti izskatīšanai RD atbildīgajās komitejās.

Sanāksmē, diskutējot par bērnu un jauniešu drošību, īpaša uzmanība tika pievērsta drošībai ūdenstilpņu tuvumā, vardarbībai bērnu vidū, kā arī dažādām jaunatni negatīvi ietekmējošām atkarībām. Ar referātiem par šiem tematiem uzstājās Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Aija Lilienfelde, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere, kā arī Rīgas Atkarības un profilakses direktore Aelita Vagale.

Runājot par brīvlaika pavadīšanas iespējām, RD deputāte Baiba Brigmane uzsvēra pašvaldības lomu bērnu brīvā laika organizēšanā. Tāpat tika vērtēts interešu izglītības iestāžu piedāvājums vasaras mēnešos, par ko informēja RD Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Bērnu un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna. Savu redzējumu par brīvā laika pavadīšanas iespējām prezentēja arī Jaunatnes padomes prezidente Eva Ikstena.

Trešais sanāksmē aplūkoto jautājumu bloks bija saistīts ar nodarbinātību. Ar ziņojumiem par darba iespējām vasaras brīvlaikā uzstājās Nodarbinātības Valsts aģentūras Karjeras pakalpojumu departamenta karjeras informācijas nodaļas speciāliste Una Igaune, pašvaldības aģentūras „Rīgas dārzi un parki” direktors Agnis Kalnkaziņš, par bērnu nodarbinātības iespējām skolās ziņoja D.Vīksna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja