Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nevienam Latvijas okupācijas režīmam nav attaisnojuma!

Nevienam Latvijas okupācijas režīmam nav un nevar būt attaisnojuma. Kā nacistiskā Vācija, tā PSRS totalitārais komunistiskais režīms, Eiropas iekarošanas tieksmju vadīts, II pasaules kara laikā iznīcināja Latvijas valsti un ievērojamu daļu tās iedzīvotāju. Tā ir neapgāžama patiesība, atzīta visā pasaulē.

Tomēr TV5 aizvakardienas sižets liecina, ka joprojām, vēl 70 gadus pēc1939.gada 23.augusta noziedzīgā Staļina–Hitlera (Molotova–Ribentropa) pakta, neatkarību atguvušajā Latvijā ir iespējams vērpt ciniskus, masu mediju inscenētus sižetus, kas izkropļo politiķu vērtējumus par Eiropas nesenās totalitārās vēstures gaitas būtību.

Minētais TV5 sižets ir nepārprotama provokācija, ideoloģiska cīņa. Kā gan citādi var vērtēt žurnālista absurdu aizrunāšanos pasludinot, ka Kristovskis ir nacists, kurš nožēlo, ka karu uzvarēja PSRS, jo būtu vēlējies, ka Otrajā pasaules karā uzvar neviens cits kā Ādolfs Hitlers. Īsi sakot, tā ir TV5 diversija. Negodīga cīņa par cilvēku prātiem. Mērķis – dezinformēt, lai sanaidotu Latvijā dzīvojošos cilvēkus, krieviskajā auditorijā diskreditētu Kristovska vadīto „Pilsonisko savienību” (PS). Šoreiz noderējis PS aicinājums Rīgas mēram Nilam Ušakovam nepiedalīties Sociālistiskās partijas 13. oktobra pasākumā, kas godina padomju karaspēka ienākšanu Rīgā 1944.gada rudenī.

Saprotu, ka tiem, kuri cīnījās pret nacistisko Vāciju, šī cīņa bija svēta. Tomēr to nenoliedzot, Latvijā dzīvojošajiem, īpaši Rīgas mēram būtu jāizprot, ka Latvijas valsts un tās iedzīvotāji cieta no abiem lielākajiem 20. gadsimta Eiropas ļaunumiem. Ir vispārzināms, ka abi – gan nacistu, gan komunistu totalitārais režīms un to ieceru realizācija ir atzīts par noziegumu pret cilvēci. Tāpēc Latvijai nav jānostājas vienas vai otras okupācijas varas attaisnošanas pusē. Īpaši tāpēc, ka 13.oktobris nav diena, kas atnesa Latvijai neatkarību, kā to savā uzrunā nepatiesi tika pieteicis Rīgas mērs Nils Ušakovs. 1944.gada 13.oktobrī divi okupācijas režīmi savstarpēji nomainīja viens otru. Latvija diemžēl atradās lielvaru noziedzīgo interešu sadursmes centrā. Šī nacistu-komunistu cīņa par pasaules iekarošanu bija iznīcinoša ne tikai latviešu, bet arī daudzām citām Eiropas tautām. Šo vienkāršo patiesību ir atzinusi visa civilizētā demokrātiskā pasaule. Arī Latvijas okupācijas laikā no Krievijas ieceļojušajiem iedzīvotājiem reiz taču būtu tas jāielāgo. „Pilsoniskā savienība” un es, Ģirts Valdis Kristovskis, aicināju Rīgas mēru Nilu Ušakovu rādīt priekšzīmi šīs izpratnes veidošanā. Īpaši tāpēc, ka mūsu valsts 8. maijā kopā ar pārējo Eiropu piemin cīnītājus, kas atbrīvoja Eiropu no nacisma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja