Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pankūkas un rokdarbi Muzeju naktī Jelgavā

Sestdien, 17.maijā, Latvijā notiekošajā vienā no muzeju nozares populārākajiem notikumiem - akcijā "Muzeju nakts", piedalīsies divi Jelgavas muzeji - Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs un Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs, informē pilsētas interneta portāls "www.jelgavniekiem.lv".

Šogad Muzeju nakts notiks festivāla "O!Vācija" gaitā, tāpēc liela daļa pasākumu visā Latvijā būs veltīti tēmām, kas saistītas ar Vācijas kultūru un vēsturi.

Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā Akadēmijas ielā 10 pasākumā "Ko stāsta vecmāmiņas kumode" no plkst.18 līdz plkst.1 būs apskatāmi rokdarbi, kas darināti laikā no 19.gadsimta beigām līdz 20.gadsimta trīsdesmitajiem gadiem.

No plkst.19 līdz plkst.20, kā arī no plkst.21 līdz plkst.22 un no plkst.23 līdz plkst.24 muzejā notiks vecmāmiņu ēdienu recepšu konkursi un pankūku degustācija. Saistībā ar Vācijas tematiku interesenti varēs piedalīties latviešu valodas mācību stundā un noklausīties Latvijas universitātes profesores Vulānes skaidrojumu par ģermānismu ietekmi uz latviešu valodu.

Savukārt Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā Stacijas ielā 3 plkst.19 tiks pacelta pārbrauktuves barjera pie ieejas muzejā un interesenti varēs iepazīties ar ekspozīciju muzeja pagalmā.

No plkst.20 līdz plkst.20.30 un vēlāk no plkst.23 līdz plkst.23.30 muzeja pagalmā tiks demonstrēta filma "Mazbānītis de facto". No plkst.21 un plkst.23.30 pusstundu tiks dota iespēja iepazīties ar muzeja krājumu dokumentiem un attēliem par šaursliežu dzelzceļiem Latvijā, savukārt no plkst.22 līdz plkst.22.30 tiks demonstrēti unikāli 60. un 70.gados uzņemti dokumentāli kadri par mazbānīša pēdējiem dzīves un darba gadiem. Muzeja ekspozīcija būs apskatāma līdz plkst.1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja