Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par Eirovīzijas dziesmu konkursa rezultātiem un kaimiņu būšanu

Labrīt, lasītāji!

Statistika:

Vidējais punktu skaits, kādu Eirovīzijas dziesmu konkursa 53. finālā no valstīm, kuras nebija PSRS republikas un nebija Varšavas pakta dalībvalstis, saņēma Krievijas pārstāvis Dima Bilans:  4,1.

Vidējais punktu skaits, kādu D. Bilans saņēma no valstīm, kuras nebija PSRS republikas, bet bija Varšavas pakta dalībvalstis:  7,1.

Vidējais punktu skaits, kādu D. Bilans saņēma no bijušajām PSRS republikām:  10,8.

Bijušo PSRS republiku skaits, kuras augstāko, tādad 12 punktu atzīmi, atdeva par kādu citu bijušo PSRS republiku:  8 no 8, visos gadījumos izņemot vienu -- Krievijai.

Valstu, kuras kādreiz bija Dienvidslāvijā, skaits, kuras 12 punktus atdeva kādai citai valstij, kura kādreiz bija Dienvidslāvijā:  5 no 6.

Dima Bilans nepārprotami ir talantīgs cilvēks, bet vakar viņš dziedāja ļoti sliktā angļu valodā.  Savā pusfinālā viņš bija trešais aiz Grieķijas un Armēnijas, otrā pusfinālā lielāku punktu skaitu ieguva arī Ukraina, un manuprāt ceturtā vieta D. Bilanam lielajā finālā būtu bijusi krietni vien adekvātāka par uzvaru, lai neteiktu stipri vairāk.  Ne velti uz skatuves pēc uzvaras D. Bilans pateica vārdus "Paldies, Serbija, un paldies visiem, kuri mīl abas mūsu valstis."  Nedz Serbija, nedz Krievija pasaulē patlaban īpaši populāra nav, uzvara Eirovīzijā ir jauks mierinājums, ka vismaz darba ļaudis (tajā skaitā visās trīs Baltijas valstīs) ir akceptējoši, un savējie taču vienmēr sapratīs.

Šogad pirmo reizi Eirovīzijā ierobežotu lomu spēlēja īpaša žūrija, otrā pusfinālā pateicoties tai finālā iekļuva Zviedrija, bet aiz borta palika Maķedonija, pirmā pusfinālā žūrija neko nemainīja.  Laiks žūrijas lomu krietni paplašināt.  Kaimiņu būšana Eirovīzijā nav nekas jauns, baltieši puslīdz par baltiešiem, skandināvi puslīdz par skandināviem, vakar vakarā Spānijas maigi sakot savdabīgais priekšnesums tā ļoti varēja patikt tikai kaimiņiem portugāļiem.  Taču mūsdienās bijušo PSRS republiku Eirovīzijā ir astoņas, bet bijušo Dienvidslāvijas valstu -- sešas, un gan jau drīz savāksies Kosova un būs septiņas.  Ja vien tomēr nevēlamies, lai Eirovīzija būtu reģionālās popularitātes konkurss, tad nākamgad jānokomplektē mūzikas grandu žūrija no Kanādas, Japānas, Amerikas, Āfrikas u.c., un puse vērtējuma jāatdod tās rokās.  Jo tas tomēr ir dziesmu konkurss, un dziesmas kvalitātes nozīmē vakar tā bija parodija.  Arī ar visu daiļslidotāju, vijolnieku un stratēģiski atpogāto kreklu.

Bet.  Bet, bet, bet.  Prieks par Pirātiņiem, cilvēkiem, kuri nav profesionāli dziedātāji, dalīta 11./12. vieta (turklāt dalīta ar vienu no Krievijas pazīstamākajām dziedātājām, ja arī šoreiz viņa pārstāvēja Gruziju) nemaz nav slikts rezultāts.  Malači.  Otrkārt, varam būt droši, ka nākamgad Maskava uzrīkos vot tāaaaaaaaaaaadu Eirovīziju, jo popularitātes spodrināšanai kaimiņi noteikti milzīgus līdzekļus nenoskaudīs ne mirkli.   Nekas traģisks jau protams nav noticis.  Krievijas neadekvātā uzvedība ANO Drošības padomē un Eiropas padomē ir daudz lielāka pasaules problēma, nekā Dimas Bilana uzvara Eirovīzijā.  Bet tomēr.

Jauku visiem dienu!

Top komentāri

V
V
Skatījos Krievijas ziņas, viņi nopietni uztvēra Bilana uzvaru Eirovīzijā, Putins esot devis rīkojumu nekavējoties sākt gatavoties nākamā gada Eirovīzijas konkursam. Intervijā Bilans lūdza neskaitīt procentus, cik kurš ir pelnījis par uzvaru. Tas arī saprotams, jo 50% uzvaras ir daiļslidotāja Pļuščenko nopelns. "Pirāti" ir pašdarbnieki, bet Bilans - profesionālis, no šejienes arī kritika. Vai jūs ievērojāt, ka par pirātiņiem labi nobalsoja jūras lielvalstis Portugāle un Spānija, lai arī finālā viņi nodziedāja sliktāk? Tas nazis tuvplānā Roberto rokās gan man nepatika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja