Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Pārdomas otrdienā: Cerības un realitāte, Sorosa fonds, muļķi pie stūres

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Šodien vairākas pārdomas. Kolēģi Latvijas Avīzē solidāri apņemas ik pa reizei pasēdēt pie "karstā telefona" un paklausīties, kas lasītājiem ir uz sirds. Rezultātā katru dienu laikraksta pēdējā lappusē ir atšifrējums par to, ko tad ļaudis ir teikuši. Šorīt vairāki apliecināja, ka nekādā, nekādā, nekādā un vēlreiz nekādā gadījumā Latvijā nedrīkst laist iekšā viesstrādniekus no ārzemēm, jo tie visi būs krieviski runājoši un mēs visi zinām, kas notiks, ja te ieradīsies liels bars krievvalodīgo.

Vai pareizāk sakot it kā zinām. Šie apgalvojumi no _LA_ lasītāju puses disonē ar materiālu, kāds šodien lasāms _Dienas Biznesā_ -- šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvija "importēja" lielāku skaitu viesstrādnieku, nekā visā iepriekšējā gadā. Nu viņu jau ir vairāki tūkstoši. Suņi un karavānas. Cerības un īstenība. Un nepārprotams fakts -- kamēr nenotiks nekas īpašs, lai mudinātu uz mājās braukšanu tos daudzos tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, kuri patlaban ir ārzemēs (tajā pašā _Latvijas Avīzē_ šodien ir vēstule no Dānijas ārlietu ministra par to, cik jauka valsts Dānija var būt darba meklētājiem), viesstrādnieki būs vajadzīgi, un gluži loģiski, ka tie nebūs cilvēki no pārtikušākām zemēm.

***

Diena šodien atzīmējusi Sorosa Fonda-Latvija 15 gadu jubileju. Atklātības labad atgādināšu, ka es vairāku gadu garumā fondā vadīju Mediju programmu, un tāpēc, ja kāds ļoti vēlas manī saskatīt tīklveidīgi kosmopolītisku sazvērestību, tad tālāk var nelasīt, taču nepārprotams ir fakts, ka SFL 15 gadu laikā Latvijai un tās iedzīvotājiem ir palīdzējis pat ļoti. Tepat V-Dienā uzskaitīti panākumi -- stipendijas, izdotās grāmatas, atbalsts mākslas pasaulei. Un jā, arī visnotaļ uzstājīga prasība pēc godīguma un atklātības valsts pārvaldē. Tas, protams, nav paticis tiem mūsu valsts politikāņiem, kuriem patīk darboties aiz slēgtām durvīm (un pieteikami bieži tumšā vircas bedrē), un informatīvu atbalstu viņiem ar lielu entuziasmu sniegusi Atkarīgā Rīta Avīze, kurai ir pašai savi "iemesli", kāpēc pretoties principiem, kuri tomēr civilizētajā pasaulē ir aprobēti jau ļoti sen. Taču labums no SFL ir bijis milzīgi liels, un daudz laimes organizācijai jubilejā!

***

Un pēdīgi, man vakar vakarā bija jābūt Valdemāra ielā 118. Atpakaļ uz savu Avotu ielu braucu ļoti ilgi, un kārtējo reizi tas bija vismaz daļēji tāpēc, ka Rīgā acīmredzot dzīvo liels bars aunpierīgu muļķu, kuriem nesaprotamu iemeslu dēļ ļauj sēsties pie stūres. Problēma, par kuru esmu rakstījis arī citreiz, un kuru "gudrās" galvas Rīgas Domē šķiet neredzam. Rīgas centrā ir rets ielu krustojums, kurā vakara steigas stundā nebūtu pērtiķveidīgu šoferu, kuri iebrauc ielas krustojumā pie dzeltenās luksofora gaismas un tad sēž kā puņķi uz drāts, bloķēdami satiksmi visos iespējamos virzienos. Nekad, nekad, nekad, nekad man nav gadījies šādā situācijā ieraudzīt policistu. Ja sods par to būtu Ls 500 un trīs punkti nost no tiesībām, problēma būtu atrisināta. Bezkaunība aiz stūres tomēr ir sūri un grūti ārstējams process. Cik ļoti žēl, ka pašvaldībā ļaudis ir aizņemti ar sazin ko, bet ar satiksmes sakārtošanu nu nekādīgi. Skumji.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja