Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pasaules līmeņa digitālās mākslas izstāde Lumen Prize

No 8. līdz 10. februārim Rīgā, grāmatnīcā Robert’s Books (Dzirnavu ielā 51) būs apskatāma pasaules līmeņa digitālās mākslas izstāde, ko organizē Londonas balva digitālājā mākslā Lumen Prize. Tajā tiks demonstrēti piecdesmit labākie konkursantu darbi.

22. janvārī šī izstāde tika atklāta Londonā, un pēc viesošanās Rīgā tā ceļos uz Šanhaju, Honkongu un Kārdifu Velsā. Lumen Prize ir šobrīd vienīgā digitālās mākslas balva pasaulē. Visi mākslas darbi radīti digitālā formātā – ar datoru, viedtālruni vai planšetdatoru. Šogad notiek pirmais Lumen Prize konkurss, kurā tika pieteikti vairāk nekā 500 darbi no 33 pasaules valstīm.

Lumen Prize darbu vērtēšanā piedalījās vadošie mākslas eksperti, galeriju īpašnieki un akadēmiķi, tajā skaitā bijusī The New York Times kultūras sadaļas redaktore Greisa Glueka (Grace Glueck) un Kambrijas Karaliskās Akadēmijas prezidents Ivors Deivijs (Ivor Davies).

Starp piecdesmit labākajiem darbiem izvēlēts arī latviešu grafiķes Evas Lilienfeldes darbs In Silence. Māksliniece par dalību konkursā saka: "Mūsdienu tehnoloģiju laikmets paver jaunu un šobrīd visai neskartu mākslas telpu, kas sniedz vēl nebijušas izpausmes iespējas. Digitālās tēlotājmākslas straujā attīstība liek domāt par būtisku līdzās pastāvēšanu klasiskajiem tēlotāja mākslas veidiem - glezniecībai, grafikai un tēlniecībai."

Izstādē būs apskatāmi pirmās Lumen balvas mākslinieku labākie darbi no Pakistānas, Irānas, Zviedrijas, Beļģijas, Izraēlas, Ķīnas, ASV, Anglijas un arī Latvijas. Darbi tiks izrādīti uz ekrāniem, planšetdatoriem un Ricoh projektoriem.

Intervijā žurnālam Vanity Fair On Art Karaliskās Akadēmijas izpilddirektors Čārlzs Saumarezs Smits (Charles Saumarez Smith) uzsvēra, ka "neviens mākslinieks nevar atļauties ignorēt to, kā pasauli ir izmainījušas digitālās tehnoloģijas".

8.februārī plkst.19 veikalā Robert’s Books notiks lekcija par digitālo mākslu, kuru vadīs Lumen Prize organizatore Karla Rapoporta (Carla Rapoport). Diskusijas laikā komentāru par digitālās mākslas žanru sniegs latviešu māksliniece Eva Lilienfelde.

Izstādes darba laiks no piektdienas līdz svētdienai plkst.12 - 20.

Plašāka informācija: www.lumenprize.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja