Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgā viesosies Ņujorkas mākslas telpas Art in General pārstāves

Ņujorkas mākslas telpas Art in General mākslinieciskā vadītāja Ena Bārlova un kuratore Kortnija Fina 28. augustā kim? Laikmetīgās mākslas centrā dalīsies pieredzē par rezidencēm un to šodienas hibrīdformām, atskatoties uz simpozija What now? norisi šī gada 4. un 5. martā, pastāstīja kim? pārstāvji. Simpozijs What now? divu dienu garumā pulcēja mākslas teorētiķus, vēsturniekus un māksliniekus, kas ir Art in General īstenotās programmas Eastern European Residency Exchange Program sadarbības partneri.

Šīs programmas darbība jau desmit gadus ļauj veikt arvien jaunus novērojumus, kas apstiprina koncepta un lomas nepārtrauktās izmaiņas mums zināmā apzīmējumā "mākslinieka rezidence". Fokusējoties tieši uz jaunās paaudzes ideju reģistrēšanu, mazāk – burtisku un tādēļ mazāk aktuālu informācijas apmaiņu, simpozija dalībnieki nodarbojās ar teorētisku ideju un konceptu apskatu.

Mākslas telpa Art in General dibināta 1981. gadā Manhetenas lejasdaļā. Art in General ir bezpeļņas organizācija, kas palīdz māksliniekiem radīt un izstādīt jaunus darbus. Tā mainās un reaģē uz katra mākslinieka vajadzībām, lai pēc iespējas veiksmīgāk iepazīstinātu publiku ar mākslinieka veikumu. Kopš tās dibināšanas organizācija ir kļuvusi par vienu no vadošajām Ņujorkas bezpeļņas iniciatīvām, kas atbalsta un rosina mūsdienu mākslas tapšanu, piedāvājot vidi, kurā mākslinieks var izstādīt nekonvencionālus mākslas darbus, kā arī veidot sarunu ar domubiedriem.

Ņujorkas mākslas telpas Art in General mākslinieciskās vadītājas Enas Bārlovas un kuratores Kortnijas Finas lekcija notiks 28. augustā plkst. 18 kim? Laikmetīgās mākslas centrā Rīgā, Maskavas ielā 12/1. Prezentāciju-lekciju noslēdzot, kim? lasītava iegūs jaunu materiālu un izdevumu papildinājumu. Ieeja lekcijā ir bez maksas.

 Plašāka informācija: www.kim.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja