Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas biennāle aicina uz plašu pasākumu programmu Baltās nakts ietvaros

Arī Rīgas biennāle šajā sestdienā, 8. septembrī, aicinās rīdziniekus un pilsētas viesus mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts laikā baudīt bezmiega radošo nakti, piedāvājot bagātīgu laikmetīgās mākslas programmu 5 norišu vietās Rīgā.

Kopā ar ārvalstu un vietējiem māksliniekiem forumam ir sagatavota īpaša programma, kas piedāvās iepazīt pirmo Rīgas biennāles saturu un aicinās uzspēlēt bingo, tikties ar māksliniekiem, pieredzēt skaņu eksperimentus tehno mūzikas koncertā, doties mākslas ekskursijās, piedzīvot performanci un ļauties 80to gadu lenšu ierakstiem kopā ar dj pionieri Raiti. Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Programma:

No plkst.18 – plkst.1 Laikmetīgās mākslas izstādes ekspozīcija LU Bioloģijas fakultātes bijušajā ēkā un Kronvalda parkā, bijušajā tekstilrūpnīcā Boļševička, Mākslas centrā Zuzeum, Kaņepes Kultūras centrā un Sporta2 kvartālā.

Plkst.16 (LV), plkst.18 (RU) un plkst.19:30 (LV) RIBOCA aicina uz zviedru mākslinieces Saskijas Holmkvistas (Saskia Holmkvist) veidoto ekskursiju pa Rīgu Gājiens, akcija, ekskursija (Procession Action Tour). Rīgas biennālei māksliniece izveidojusi ekskursiju uz vietām, kas bija aktuālas un zināmas alternatīvajai kultūrai divdesmitā gadsimta astoņdesmitajos gados, neilgi pirms Atmodas laika. Ekskursija, reflektējot par subjektivitātes un runas brīvības, konfliktu un strīdu vietu pārraidīšanu ir gan atmiņu stāstījums, gan arī performance, kas izspēlē dažādu cilvēku skatījumu uz tā laika notikumiem. Tikšanās vieta un ekskursijas sākums: pie LU Bioloģijas fakultātes bijušās ēkas Kronvalda bulvārī 4. Vienas ekskursijas ilgums aptuveni 60 minūtes, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Plkst.18 – plkst.20 Bingo spēle ar britu mākslinieku Maiklu Lendiju (Michael Landy) un iespēju laimēt mākslinieka zīmējumus. Vakara gaitā iespēja aplūkot arī viņaveidoto kiosku Open for business, kas asprātīgi un ar ironiju palūkojas uz Brexit situāciju. Norises vieta - LU Bioloģijas fakultātes bijušās ēkas iekšpagalmā, pie Brexit kioska.

Plkst.20 – plkst.22 Joena Vedela (Joen Vedel) performance When are we now? (Kad mēs tagad esam?), kas ir kinematogrāfisks darbs, kura laikā mākslinieks ģenerēs jaunu filmu, kas tiks kombinētas ar mākslinieka arhīva saturu - materiālus nesenā pagātnē no valstīm vai tā sauktajiem pasaules "karstajiem punktiem" (Brazīlija, ASV, Grieķija, Turcija, Kurdistāna, Francija), kurās pēdējos gados ir notikušas lielas politiskas sacelšanās un pārmaiņas. Performace notiks bijušās LU Bioloģijas fakultātes ēkas 1.auditorijā.

Plkst.22 – plkst.23 Uz stundu Kronvalda parku pārņems sintētiskās mūzikas sajaukumu tehno dueta N.M.O. (Morten J. Olsen, Ruben Patiño) vadībā, ko veido mākslinieki Mortens J. Ulsens (Norvēģija, Vācija) un Rubens Patinjo (Spānija). Dueta nosaukums kalpo kā saīsinājums datorizētai aerobikas apvienībai, kas darbojas hibrīdteritorijā starp klubu mūziku, performanci un jaunatklātu skaņas telpu. Viņi paši to sauc par Dejojamu militāro kosmosa mūziku jeb Fluxus tehno. Muzikālā apvienība N.M.O. ir zināma Latvijas publikai no festivāla Skaņu mežs, kur mākslinieki uzstājās ar projektu Shape. Koncerts notiks Džeimsa Beketa instalācijā Pilsdrupas Kronvalda parkā.

Plkst.21 ­– plkst.3 Rīgas biennāles bārā Brick Bar bijušās tekstilrūpnīcas Boļševička teritorijā visas Baltās nakts garumā par Rīgas iedzīvotāju un viesu labsajūtu gādās Mārtiņa Mielava un mākslinieka Andra Eglīša veidotais Brick Bar jeb Ķieģeļu bārs – šamaniski mūsdienīgs kultūras notikums, kurā būs iespēja baudīt lenšu ierakstu perfomanci no dj Raita. Paredzams, ka Ķieģeļu bārs kļūs par vienu no Baltās nakts pēdējiem pieturpunktiem, kopā pulcējot visizturīgākos kultūras baudītājus. 


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja