Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sākusies parakstu vākšana par tautas vēlētu prezidentu

Šodien, 19. novembrī partija „Visu Latvijai!” uzsāk parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai par Satversmes grozījumu projektu, kas paredz tautas vēlētu prezidentu ar plašākām pilnvarām. Ieceres mērķis ir panākt tādus grozījumus valsts pamatlikumā, kas nodrošinātu efektīvāku un atbildīgāku valsts pārvaldi, kur Saeimu var līdzsvarot tautas pilnvarota uzticības persona – prezidents.

Šādu ceļu izvēlējušās tādas attīstītas valstis kā Lietuva, Austrija, Francija, Īrija, Portugāle, Slovākija, Slovēnija, Somija, Polija un citas. Pat Igaunijā, kur prezidentu ievēl parlaments ir būtiski lielākas pilnvaras un atbildība nekā Latvijas prezidentam. Mūsuprāt, piedāvātās izmaiņas ir ļoti nepieciešams solis arī Latvijai, lai izskaustu valdošo bezatbildības un haosa stāvokli valsts pārvaldē.

Satversmes grozījumu projektu izstrādājusi „Visu Latvijai!” darba grupa Imanta Parādnieka vadībā: Einārs Cilinskis, Jānis Iesalnieks, Raivis Dzintars. Darbu konsultēja LU juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedras vadītājs, profesors dr.iur. Ringolds Balodis, LU juridiskā fakultātes lektore dr.iur. Annija Kārkliņa, LU juridiskā fakultātes doktorante mag.iur Simona Doriņa, „Turība” Juridiskā fakultātes doktorante mag.iur. Viola Supe, mag.iur. Zanda Grundberga. Viedokļus par atsevišķiem jautājumiem un iestrādājamiem principiem izteikuši arī citi tiesību speciālisti.

Partijas „Visu Latvijai!” vadība parakstīsies šodien 14.30 pie zvērinātas notāres Ingas Dobbermanes Dzirnavu iela 92-7, Rīga, LV-1050.

Parakstīties aicināts ikviens Latvijas pilsonis, kurš iestājas par kārtību un atbildību valsts pārvaldē. Tikai mēs paši ar aktīvi rīcību varam dot pozitīvas pārmaiņas mūsu valstij. Parakstīties iespējams ikvienā zvērināta notāra birojā visā Latvijā.

Raivis Dzintars

Partijas „Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs

Imants Parādnieks

Projekta izstrādes darba grupas vadītājs,

„Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs

VL Grozījumu likumprojekts LR Satversmē

Notāru saraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja