Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Staro Rīga objekti un norises vietas

Ceturto reizi Latvijas galvaspilsētā notiks gaismas festivāls Staro Rīga. Festivālā katru vakaru no 17. līdz 20. novembrim laikā no plkst. 18 līdz 23 būs aplūkojami 80 gaismas objekti, kas veltīti tēmai Pilsētas stāsti.

Projekta nosaukums: STARO RĪGA!
Norises vieta: Rātsnams
Katru gadu gaismas festivāls Staro Rīga iededz gaismas ne tikai ēku logos un fasādēs, bet arī Rīgas panorāmā. Arī šogad lieljaudas gaismas prožektori sveicinās rīdziniekus un pilsētas viesus visā gaismas festivāla Staro Rīga laikā.

Projekta nosaukums: RĪGAS STĀSTS / UMEA STĀSTS
Norises vieta: Rīga – Rātes pasāža no Tirgoņu ielas puses/ Umeo – Glass House
Divu Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā - Rīgas un Umea iedzīvotāji satiksies virtuālā vidē divu gaismas festivālu laikā. Šie abi festivāli notiek vienlaikus.

Projekta nosaukums: ESI CENTRĀ!
Norises vieta:  Palasta iela, pie Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja ieejas

Ar gaismas palīdzību veidojas saikne ar smalkākiem enerģijas laukiem, kas palīdz pilnīgāk sajust pilsētu. Katram skatītājam stāvot centrā „uzpeld” tieši viņa individuālais pilsētas stāsts.

Projekta nosaukums: STARO DOMS
Norises vieta: Doma baznīca un klostera ansamblis, Herdera laukumā 6

Staro Rīga laikā piedāvā svinēt svētkus kopā ar otro vecāko Rīgas baznīcu, vērojot 800 dažādus gaismas stāstus krāsu ainavās, kas izveidotas uz Doma baznīcas fasādes un torņa.

Projekta nosaukums: RĪGAS RAKSTI
Norises vieta: Doma laukums, Latvijas Radio fasāde

Audiovizuāls stāsts par Rīgu ar Aleksandra Čaka dzejas rindām Zigrīdas Stungures lasījumā.  Dzejas rindas izspēlēs skaistu deju uz Latvijas Radio fasādes mūzikas pavadījumā.

Projekta nosaukums: DAUDZ LAIMES, LATVIJA!
Norises vieta: Pils laukums, Rīgas pils tornis

Latvijas dzimšanas dienā uz Rīgas pils torņa varēs rakstīt un lasīt apsveikumus mūsu valstij.

Projekta nosaukums: LOGS UZ BEZGALĪBU
Norises vieta: Pagalms, Pils laukums 4

Es skatos pa logu uz bezgalību. Sajūta ir kolosāla būt vienam miljoniem miljonos logu. Tā ir mana bezgalība. Gribu atvērt šo logu un atdoties bezgalībai.

Projekta nosaukums: JĒKABA IELAS STĀSTI
Norises vieta: Saeimas nams, Jēkaba iela 11

Atzīmējot valsts dzimšanas dienu, aicina apskatīt Saeimas namu svētku rotā un atsaukt atmiņā Jēkaba ielas stāstus.

Projekta nosaukums: ĀRPUS - ZEMES IZCELSMES PIEREDZE
Norises vieta: Jēkaba laukums

Instalācijas pamatā ir etnogrāfiskā zīme, kura ir risināta telpiskā formā, digitālā puzurī, kvadrātisku gaismas elementu (pikseļu) kopumā, veidojot sfērisku saules simbolu. No telpiskiem pikseļiem sastāvošais saules simbols ir pacelts virs skatītāju galvām, pretnostatīts debesīm kā pārdabisks ārpuszemes ķermenis, kas uz brīdi nolaidies cilvēku vidū, lai izgaismotu un vēstītu par mūsu visu kopējo kulturālo pagātni un, iespējams, arī nākotni.

Projekta nosaukums: SOMEBODY IS WATCHING ME
Norises vieta: Jēkaba laukums pie Jēkaba ielas

Pilsētā - vidē, kurā ik uz soļa tiekam iekļauti kādā biznesā, procesā, pakalpojumā, balsošanā, došanā, ņemšanā, lūgšanā, vidē, kurā vien aizejot aiz stūra mūsu acīm vai ausīm var pavērties aina no pavisam citas pasaules, šajā vidē ir tikai normāli, ka laiku pa laikam jūtamies novēroti.

Projekta nosaukums: LIEPU ALEJA
Norises vieta: 11.novembra krastmala

Rīgas krastmalas koku zona tiek aprīkota ar īpašiem starmešiem, kas izmaina pilsētas ainavu un piešķir tai noslēpumainu nokrāsu.

Projekta nosaukums: SKAŅAS NOSLĒPUMI
Norises vieta: Kaļķu iela 1

Projekts izveidos tiltu starp skaņu, gaismu un uguni, attēlojot ikvienu skaņas vibrāciju. Tas parāda pilsētu citā gaismā – skaņas gaismā, veidojot vizuāli aizraujošu priekšnesumu.

Projekta nosaukums: BURTNIEKS
Norises vieta: Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka

Festivāla laikā bibliotēkas ēka pārtaps par Burtnieku jeb Burtotāju. Gaismas pils logos burtu pa burtam, vārdu pa vārdam varēs lasīt vēstījumu par nacionālo bibliotēku, iedzīvinot tās dvēseli jaunajā ēkā.

Projekta nosaukums: MĀKSLAS SIRDS
Norises vieta: Latvijas Mākslinieku savienības ēka, 11. novembra krastmala 35

Videoinstalācija - stāsts par Mākslas māju - ēku, kurai Rīgas pilsētas kultūrvidē nav līdzīgas.

Projekta nosaukums: GADSIMTU KAIMIŅU BŪŠANA
Norises vieta: Mencendorfa nama fasāde, Grēcinieku iela 18

Kas notiktu, ja vienā mājā sadzīvotu dažādu gadsimtu pārstāvji reizē? Interaktīvā projekcija dos iespēju noskaidrot, kā skatītāji var ietekmēt viduslaiku mūka strīdu ar komunālā dzīvokļa virtuvē rūdītu dāmu.

Projekta nosaukums: RĪGAS STĀSTS
Norises vieta: Sv. Pēterbaznīcas priekšlaukums

Šī ir dažādības grāmata, tāpēc arī lapaspuses tai ir dažādas. Kā mēs paši. Baidīties no citādā nav jēgas. Patiesībā jau Rīgas stāsts ir par mums pašiem, jo mēs esam tie, kas veido pilsētu un vidi sev apkārt. Dažādība padara dzīvi krāsaināku.

Projekta nosaukums: TELE2 VELOKINO
Norises vieta: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja siena, Skārņu iela 10/20

Interaktīvs projekts, kas savu stāstu pilnvērtīgi varēs izstāstīt tikai ar festivāla apmeklētāju līdzdalību. Projekcijas, skaņas un pilsētnieku labākais pārvietošanās līdzeklis – velosipēds bez apmeklētāju iesaistes būtu klusi un nekustīgi. Tiklīdz apmeklētāji sāks mīties uz velosipēdiem, projekcija kļūs aktīva un atdzīvosies skaņas.

Projekta nosaukums: NAIVIE STĀSTI
Norises vieta: Ēkas fasāde, Skārņu ielā 25

Trīs stāsti par idejām, kas dzimst Rīgā, par mūzām, kas mūs ķircina un par mākslas darbiem, kas kļūst par iedvesmas avotu.

Projekta nosaukums: COCO LOCO: TE UN TUR
Norises vieta: Pēterbaznīcas iela 17

Kurš gan negrib zināt, kas paslēpts otrā pusē? Aiz durvīm. Aiz lādes vāka. Aiz atslēgas. Palūri pa atslēgas caurumu, varbūt ieraudzīsi! Pūru. Zeltu. Rīgu? Bet varbūt pa tukšo kasti tikai peles skraida… Neaizmirsti arī ielūkoties Coco Loco pagalmiņā un sasildīties ar karstvīnu vai karsto sulu!

Projekta nosaukums: BALTCOM FONOSKOPS
Norises vieta: Skārņu iela 9

2011. gada novembris. Rīdzinieki iet meklēt gaismu. Fonā skan Riharda Vāgnera savulaik Rīgā atstātais lidojums un stalti stāv izslējies Fonoskops. Teic savu vārdu Fonoskopā un paskaties, kas notiks - balss pārvērtīsies melodijā, gaismā un krāsās.

Projekta nosaukums: 24. COFFEE INN
Norises vieta: Kaļķu iela 2

Gaismas festivāla laikā kafejnīcās jums būs iespēja sasildīties un izbaudīt dažādus kafijas dzērienus mājīgā un īpaši izgaismotā interjerā. Būs arī dzīvais apliecinājums tam, ka arī kafijas krūzītes spēj spīdēt.

Projekta nosaukums: PLANĒTU IELA
Norises vieta: Mazā Monētu iela

Sabiedrībā tapis zināms, ka 2011. gadā notiks pārsteidzoša parādība. Zemes atmosfērā parādīsies ap 40 jaunu planētu, ko līdz šim astronomi nav izpētījuši. Ir zināms, ka vislabāk parādību vērot 17. - 20. novembrī laikā no 18.00 līdz 23.00. Pētnieki atklājuši, ka visas zvaigznes vienkopus būs redzamas Mazajā Monētu ielā. Tieši tur savus izpētes darbus turpinās pētnieki, tāpēc pilsētas iedzīvotājiem un viesiem nevajadzētu izbīties, ja Rīgas ielās sastaps kosmonautus vai citus kosmiski tērptus un muzikālus tēlus.

Projekta nosaukums: KRĀSAS, SKAŅAS UN MĪLESTĪBAS MAĢIJA
Norises vieta: Pulvertornis, Smilšu iela 20

Unikāls mākslas, augsto tehnoloģiju un cilvēka intelekta apvienojums, kas aicina spēlējieties ar krāsām, pieskarties gaismas zvaigznēm, radīt savu himnu pilsētai, Latvijai, dzīvei, šokolādei un pasaulei. Nāciet un izpaudiet savas jūtas maģiskajās mīlestības krāsu un skaņu harmonijās!

Projekta nosaukums: IEDOMĀTĀ REALITĀTE
Norises vieta: Torņu iela

Tās ir laika durvis, laika un telpas sintēze. Un pa vidu ir stāsti, kuri kā brīvi gari klejo apkārt ar laiku kļūstot tikai labāki.

Projekta nosaukums: WELCOME
Norises vieta: Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris pie Bastejkalna

Lielās mājas izgaismo, fotografē un apbrīno. Mazajās mājiņās tikai ieskrien. Bastejkalna mazmājiņai tas beidzot apnika un viņa nolēma četras dienas gadā kļūt par Kolizeju – lielu, spilgtu un apjūsmotu.

Projekta nosaukums: ZIRGU NAKTS SPOKU NAMĀ
Norises vieta: Nabaklab, Zigfrīda Annas Meierovica bulv. 12
(Sētas zona apmeklētājiem tiks atvērta arī no Smilšu ielas puses)
Šis ir stāsts par sava laika leģendārā latviešu būvuzņēmēja un Latvijas Universitātes dižmecenāta Kristapa Morberga slaveno Rīgas centra zirgu stalli, kurā laiku pa laikam novērojami labie spoki – šoreiz zirga veidolā. Izgaismota ēka no iekšpuses un ārpuses – izgriezti, zīmēti gaismas objekti, to dinamiska izgaismošana no ēkas iekšpuses, fasāde – projekcijas (dejoši un auļojoši zirgi) un migla.

Projekta nosaukums: PILSĒTNIEKI
Norises vieta: Valdemāra iela pie kanāla tilta

Ja tā padomā, lielākā daļa mūsu izgāztuvju satura ir pilsētas produkcija; pilsētnieku atstātās „pēdas” ir unikālas tieši visradošākajam un jaudīgākajam sabiedrības veidojumam – pilsētai, vēl vairāk – metrapolei; sak’ – parādi man savu izgāztuvi, es pateikšu, kas par pilsētu tu esi!

Projekta nosaukums: PAGRIEZ PASAULI!
Norises vieta: Valdemāra iela, kanāla tilts

Ūdens virsma rada iespēju dzelmei tikties ar virszemes atspulgu radot jaunu – pasakainu dimensiju, kur iluzorais saplūst ar realitāti. Oskara skatiens iegrima tik dziļi šajā brīnumainajā pasaulē, ka viņš vairs nevēlas atgriezties! Vai Tu redzi to pašu?

Projekta nosaukums: IQ VARDE
Norises vieta: Kanālmala pie Valdemāra ielas

Visretākā no 5 Latvijā sastopamajām varžu sugām ir IQ varde. Tai ir mainīga krāsa, parasti koša. Vardes krāsojuma maiņu ietekmē apkārtējo cilvēku garastāvoklis, kā arī mitrums. Vardei patīk pievērst cilvēku uzmanību.

Projekta nosaukums: STARO ZEME
Norises vieta: Parkā pie kanāla, iepretī  Bastejkalnam Raiņa bulvāra pusē

Tik ļoti neuzkrītošais, pasīvais zāliens, kas uz pilsētas aktīvā, straujā, dzīvā fona paliek neredzams, nedzīvs, Bet ne šeit un ne tagad.

Projekta nosaukums: GJENSIDIGE GAISMAS SPĒLE
Norises vieta: Raiņa bulvārī pie Operas tiltiņa

Vērot, kā gaisma spēlējas ir skaisti, bet šogad mēs paši varam ar to spēlēties! Gjensidige gaismas spēle piedāvās  izmēģināt roku veiklību, mēģinot trāpīt gaismas bumbiņu laternā. Kad mērķis sasniegts – sāksies gaismas spēle!

Projekta nosaukums: BALTAIS PRET MELNO
Norises vieta: Rīgas kanāla abos krastos pie Operas tiltiņa

Mēs zinām par autobūves augsto tehnoloģiju sasniegumiem, bet vai automašīnas spēj runāt? Festivāla apmeklētājiem uz vietas un interneta mājas lapā www.baltaispretmelno.lv būs iespēja izvēlēties starp divām Audi Q3 automašīnām – balto un melno, lai liktu tām Morzes valodā izgaismot savu vārdu kanāla pretējā krastā.

Projekta nosaukums: LAIVU PIENENE
Norises vieta: Kanāls pie Kr.Barona ielas Operas pusē

Vēl saskatāmi vasaras atvadu  sveicieni – izlidojošo gājputnu klaigas virs Rīgas torņiem un salnu stinguma pārņemtie ziedi pilsētas parkos un dārzos. Bet, par spīti visu vēstošajai gadalaiku  maiņai, kanālā iemaldījies pašpārliecināts atvasaras iemītnieks - peldošs un vasaras krāsās vēl spilgti mirdzošs pienenes zieds!

Projekta nosaukums: RAKUMS
Norises vieta: Kanālmala pie Operas tiltiņa stacijas pusē

Visi zina, ka gaisma nāk no saules, proti, no debesīm? Bet reti kurš atceras, ka karstums un gaisma ir arī zem zemes, tās centrā.

Projekta nosaukums: IEELPO PILSĒTU
Norises vieta: Aspazijas bulvāra un Kr.Barona stūris

Cilvēks saprata, ka lielais pilsētas rutīnas kamols veidots no daudzu  jo daudzu cilvēku dzīves pavedieniņiem un būtībā tas nemaz ar nav tik pelēks, tik jāapstājas un jāieskatās.

Projekta nosaukums: MŪZIKA SKAŅĀS
Norises vieta: Klubs G4, Gleznotāju iela 4

Projekta mērķis ir ar gaismas un mūzikas palīdzību apvienot Vecrīgas senatnīgo šarmu un mūsdienu latviešu, kā arī elektronisko klubu mūziku.

Projekta nosaukums: RĪGA TOP
Norises vieta: Ugunsmūris Kalēju ielā 9/11

Rīga top no gadsimta uz gadsimtu aizvien skaistāka un jaunāka, jo, kā vēsta latviešu tautas teika, Rīga nekad nebūs gatava. Projekts ir atraktīvs Rīgas (pār)tapšanas stāsts un nākotnes vīzijas, parādot Rīgas arhitektūras pērles un katra gadsimta ievērojamākie nami.

Projekta nosaukums: PARALĒLĀ PILSĒTA/ VIRTUĀLIE VĀRTI
Norises vieta: Konventa sēta

Mūsdienu pilsētvidē viskrasāk izpaužas mūsdienu pasaules daudzslāņaino procesu mijiedarbība, kur fiziski redzamos procesus – cilvēku un transporta kustību pilsētas ainavā nosaka paralēli darbojošies elektronisko un digitālo komunikāciju tīkli. Virtuālie vārti aicina skatītāju uz audiovizuālu, metafizisku pilsētas skatu laukumu. Iedomāta  ainava top „reāla” caur 3D (stereoskopisku) projekciju, ko skata ar 3D brillēm.

Projekta nosaukums: PĒDĒJĀS SPULDZES
Norises vieta: Merķeļa iela 13

Instalācija, ar kuru atvadāmies no kvēldiegu spuldzītēm, kuras izmirst pateicoties Eiropas Savienības lobijam par labu tā dēvētajām ekonomiskajām spuldzēm.

Projekta nosaukums: VIENS MIRKLIS AR ŪDENS STRŪKLAKĀM
Norises vieta: Vērmanes dārza estrāde

Pirmo reizi gaismas festivālā skatītāji ieraudzīs gaismas, videoprojekcijas un ūdens uzvedumu, kas neparasti pārvērtīs tumšo un noslēpumaino Vērmanes dārza estrādi. Ūdens šaltis trauksies pret debesīm, virpuļos, griezīsies un izzudīs, vien paliekot atmiņā kā īss un neaizmirstams ūdens, gaismu un video stāsts.

Projekta nosaukums: STĀSTS PAR VĪNA BAUDĪŠANU
Norises vieta: Bibliotēka N°1 Restorāns, Tērbatas iela 2

Gaismas objektā apspēlēts un vizualizēts vīna baudīšanas process, kas ir ne tikai stāsts par vīnogām un tā gatavošanas īpatnībām, bet arī stāsts par senām tradīcijām un jaunu garšu meklējumiem.

Projekta nosaukums: VIŅI DEJOJA VIENU VASARU…
Norises vieta: Kafejnīcas Andalūzijas Suns terase, Berga bazārs

Vasaras ziedu pļava ikvienu gaidīs pie kafejnīcas Andalūzijas Suns - atver acis un atkal kā toreiz… pļava skrien, ziedi skrien. Vasaras siltuma sajūtai nobaudiet arī Andalūzijas Suņa īpašo ziedu tēju vai karsto dzērienu.

Projekta nosaukums: RĪDZINIEKI VEIDO RĪGU
Norises vieta: Lattelecom ēkas fasāde, Dzirnavu iela 105

Ir dzirdēti daudzi un dažādi stāsti par to, kā radusies Rīga. Lattelecom piedāvā savu versiju par Rīgas tapšanu –  mūsdienīgu animācijas stāstu, kurā galvenā loma ir saziņai ar draugiem, domubiedriem un paziņām, jo tikai kopā mēs varam paveikt lielus darbus – pat uzcelt mūsu Rīgu!

Projekta nosaukums: RĪGAS ACUMIRKĻI
Norises vieta: Optikas studija Lonija, Blaumaņa iela 30

Kļūsim par māksliniekiem, radot vizuālu brīnumu pašu spēkiem, pareizāk sakot – acīm. Rādīsim savas un lūkosimies līdzcilvēku acīs, krājot kustīgus acumirkļus uz izteiksmīgās Blaumaņa ielas ēkas, ļaujot tai naksnīgajā pilsētā noraudzīties tavām cilvēka acīm.

Projekta nosaukums: BLAUMAŅA IELA. TOREIZ UN ŠONAKT
Norises vieta: Sapņi un kokteiļi, Blaumaņa iela 32 – 1B

Gaismas instalācijā būs apskatāma Blaumaņa ielas vēsture un izveidots stilizēts redzējums no izklaides sfērā strādājošo skatu punkta.

Projekta nosaukums: INNOCENT LIGHTS OF COFFEE
Norises vieta: Innocent Cafe , Blaumaņa iela 34-1a

Gaismas spēle no Illy 3kg kafijas kannām, kas veidos stāstu par izgaismotiem kafijas baudītājiem mājas logos un nevainīgiem kafijas aparātiem. Iekštelpās izvietotajos ekrānos nebeidzams stāsts Cappuccino ar Latte pagatavošanas mākslā.

Projekta nosaukums: DOMU LIDOJUMS
Norises vieta: Restorāns KID*, Tērbatas iela 41/43 un Pulkveža Brieža iela 2

Simtiem pilsētnieku domas lidinās pilsētas ielās, ik mirkli dzimst jaunas un izgaist vecās. Noķer spilgtajās gaismās kādu domu burbuli arī Tu!

Projekta nosaukums: GAISMAS KOLEKCIONĀRS
Norises vieta: Miit, Lāčplēša iela 10

Instalāciju veido liels un apjomīgs gaismas objekts, kas tematiski saistīts ar cilvēka un pilsētas mijiedarbību. Tas stāsta par centieniem radīt un veidot savus dzīves notikumus tikai gaišus un starojošus, vienlaikus parādot, ka visi mazie notikumi veido kopīgu veselumu.

Projekta nosaukums: UPE PILSĒTAS KRASTĀ
Norises vieta: Tērbatas iela 13

Mūsu pilsēta un mūsu upe. Neatklājot realizācijas tehniku, vienīgais ko varam pateikt - tur būs īsts Daugavas ūdens!

Projekta nosaukums: TINTO
Norises vieta: Vīna telpa Tinto, Elizabetes iela 61

Gaismas instalāciju veidos 100 gadīgi vīnogulāji, kas atspīdēs violetajos gaismas staros. Viesiem tiks piedāvāti dažādi vīni, tai skaitā pašu gatavots karstvīns.

Projekta nosaukums: LATVIJAS KAROGA STĀSTS
Norises vieta: Rīga, Brīvības bulvāris 36 (gaismas un video projekcijas uz valdības mājas sienas)

Ar gaismas spēlēm un video mirkļiem uz Ministru kabineta ēkas sienas izstāstīsim Latvijas karoga stāstu.

Projekta nosaukums:  LUFTHANSA SKREJCEĻŠ
Norises vieta: Esplanāde

Pašā Rīgas centrā būs iekārtots lidostas skrejceļš, bet lidmašīnas būsim mēs paši. Izpletīsim spārnus un skriesim līdz pacelsimies lidojumā!

Projekta nosaukums: LASĪ - TAVA
Norises vieta: Brīvības bulvāris pie Esplanādes

Drukātie mediji nemirst. Mēs ticam avīžu un žurnālu nākotnei un ļausim ikvienam atrast 5 minūtes lai apstātos un atrastu laiku palasīt ikdienas „vāveres ritenī”. Visus žurnālus būs iespējams bez maksas arī paņemt uz mājām!

Projekta nosaukums: KOMUTATORS. GAISMAS OBJEKTU DUETS
Norises vieta: Esplanādē, parkā pie Latvijas Mākslas akadēmijas

Velostāsts ir sarunu platforma par velofobijām. Kas gan ir pilsēta bez velosipēdistiem! Zelta stabule ir komunikācija laiktelpā, izmantojot dažādas atskaites sistēmas. Tā ir kā Sprīdīša stabulīte, kas var darīt lielus darbus. Katrs pilsētnieks tai var izstāstīt savu stāstu. Tā ir tik liela, ka var uzklausīt tos visus.

Projekta nosaukums: GAISMAS FABRIKA
Norises vieta: AS Krāsainie lējumi administratīvā ēka, Ganību dambis 21a

Ēkas izgaismojums ir pieteikums ēkas ilgtermiņa izgaismošanai. Vēl mirklis un ēka Ganību dambī iepriecinās apkaimes iedzīvotājus katru vakaru.

Projekta nosaukums: STABURAGA GAISMA
Norises vieta: Kr.Valdemāra ielā 48, Skvērs pie LU Ķīmijas fakultātes

Cilvēks, jaunais zinātnieks, gaismu iemitinās ūdenī. Katrā mazā lāsītē pa vienai mazai gaismiņai. Vai tā būs aizņemta no jāņtārpiņiem, vai no ielu laternām, vai māju logiem – tā dzīvos ūdenī, lai galu galā pa vienai vien dotos pasaulē.

Projekta nosaukums:  RUNĀ AR KOKU!
Norises vieta: Fontaine DeliSnack Rīga, A. Briāna ielā 9a

Ikdienā tas ir parasts koks, ko reti kurš ievēro, bet festivāla laikā tas ir pārvērties par koku, kas runā daudzās krāsās. Esi pirmais, kurš uzrunā šo koku!

Projekta nosaukums: GAISMA PILSĒTAI – IZGLĪTĪBA
Norises vieta: Tehniskās jaunrades nams Annas 2, Annas iela 2

Dzīvības pastāvēšana uz Zemes ir atkarīga no Saules gaismas. Pilsētas pastāvēšana balstās uz zinībām. Vieta, kura ir pilsētas zinību avots dienu no dienas, izstaros šo zinību gaismu, nākušu no Zinību saules.

Projekta nosaukums: LVRTC JAUNAIS TORNIS
Norises vieta: Ērgļu iela 7

Gaismas festivāla laikā tiks ieslēgts apgaismojums arī šī gada septembrī uzceltajā 70 m augstajā komunikāciju tornī Ērgļu ielā.

Projekta nosaukums: BIONISKAIS CILVĒKS
Norises vieta: Bruņinieku iela 57, blakus Latvijas Kultūras koledžai

Pilsētā dzīvo cilvēks, pilsēta dzīvo dabā, daba dzīvo pilsētā - vienoti, bet atdalīti. Pilsētnieka un dabas manifestācija urbanizētā vidē.

Projekta nosaukums: MEKLĒJUMI
Norises vieta: Zirgu tramvaja depo, Dzirnavu iela 128

Divu cilvēku meklējumi pēc vēl neatrastā vai jau pazaudētā, maldoties caur savas fantāzijas labirintiem, dzīves paradoksiem, pašapmānu un garām slīdošām iespējām un norādēm. Skatītājs šoreiz nolikts tam visam pa vidu novērotāja lomā. Un no katra paša ir atkarīgs, ko viņš novēros un paņems līdzi savos tālākajos meklējumos.

Projekta nosaukums: RĪGA PLAZA GAISMAS AKUSTIKA
Norises vieta: Modes un izklaides centrs Rīga Plaza, Mūkusalas iela 71

Rīga Plaza gaismas svētkos rotāsies interaktīvās gaismas un skaņas spēlēs - ikviens ir aicināts radīt pats savu gaismas akustiku un veidot individuāli neatkārtojamu gaismas kompozīciju uz Rīga Plaza fasādes.

Projekta nosaukums: BRĪNUMU LĀDE
Norises vieta: Daugavgrīva, skvērs Parādes un Flotes ielu krustojumā

Gadsimtu gaitā Rīgas pilsēta ir iemācījusies dažādi izpausties notikumos, mistērijās, maģijā un brīnumos. Pārsteigumi notiek ik uz soļa. Rīgas 810.gadu svinībās, smilšu kalnā sākās Brīnumskapja stāsts par seno ostu, kura radīja pilsētu ūdenī.

Projekta nosaukums: UZPLAUKSTI KOPĀ AR SANTU!
Norises vieta: Kr. Barona iela 2

Izdevniecība Žurnāls Santa svin savu 20 gadu jubileju un festivālā piedāvā savu gaismas objektu.

Projekta nosaukums: PĀRDOMU UN MEDITĀCIJAS UGUNS INSTALĀCIJA LIESMOJOŠAIS
Norises laiks: Bastejkalns
, 18. - 20.novembris

Projekta nosaukums: VERTIKĀLE UN GAISMAS CEĻŠ
Norises vieta: Brīvības bulvāra aleja
, 14. - 20.novembris

Projekta nosaukums: UGUNS SKULPTŪRU ANSAMBLIS RĪGAS DZIESMA
Norises vieta: Rīgas pilsētas kanāls iepretim Bastejkalnam
, 18. novembrī no plkst. 18

Projekta nosaukums: STARO JUGLAS VĀRTI. LABDARĪBAS TIRDZIŅŠ
Norises vieta: Radošā izstāžu un pasākumu telpa Juglas vārti, Brīvības gatve 401c
, 19. novembrī no plkst.12 līdz 20

Projekta nosaukums: TUVOJAS ZIEMASSVĒTKI.  GAISMAS LAIKRĀDIS.
Norises vieta: Lido atpūtas centrs, Krasta iela 76

Projekta nosaukums: KULTŪRAS CENTRS PILSĒTAS ŠŪNA
Norises vieta: Ziedoņdārzs, Artilērijas un A. Čaka ielas krustojums

Projekta nosaukums: ESI MANA GAISMA!
Norises vieta: Restorāns Gardenai, Grēcinieku iela 28

Projekta nosaukums: AVE, MINHAUZEN!
Norises vieta: Koncertzāle Ave Sol, Citadeles iela 7

Plašāka informācija www.staroriga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja