Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tautai jālemj pašai, Godmanis turpina norūpēties

Šonedēļ sākas CVK organizētā parakstu vākšana referenduma ierosināšanai par izmaiņām pensiju likumā. Šī parakstu vākšana ir jau kārtējais apliecinājums problēmu gūzmai, ko Latvijā radījušas labējās partijas ar savu politiku, ko pat par labēju īsti nevar nosaukt. Tradicionāli labējie krietni lielāku uzmanību pievērš cilvēka cienīgas dzīves nodrošināšanai savā valstī dzīvojošajiem.

Arodbiedrību rosinātās izmaiņas Satversmē un atbalsts, ko tās guva sabiedrībā, skaidri parādīja to plaisu, kas pastāv sabiedrības un valsts pārvaldītāju starpā. Iedzīvotāju atbalsts Satversmes grozījumiem parādīja tiesiskuma, varas un tautas attiecību problēmas. Savukārt, parakstu vākšana, kas sākusies šonedēļ, ir par sociālo taisnīgumu, solidaritāti un valsts attieksmi pret saviem nodokļu maksātājiem.

Gandrīz 500 000 Latvijas pensionāru saņem pensijas, kas ir zem iztikas minimuma, savukārt, tikai nepilniem 100 000 tās ir lielākas. Jāņem vērā arī tas, ka iztikas minimuma aprēķināšana ir smieklīga, tā aprēķināšana nav savienojama ar šodienas dzīves vajadzībām un prasībām. Lai cilvēks Latvijā normāli dzīvotu, iztikas minimums vairs nevar būt atskaites punkts. Tomēr pensiju likuma grozījumi, ko parakstījuši jau vairāk kā 10 000 vēlētāju, ir pirmais solis, lai labotu netaisnību, ko valsts radījusi pret mūsu pensionāriem.

Valdības pārstāvju demagoģija, ka šādi grozījumi pensiju likumā sagraus pensiju sistēmu, skaidri parāda šo politiķu vienaldzību pret to mūsu sabiedrības paaudzi, kas mūs audzinājusi, cīnījusies par valsts neatkarības atgūšanu un devusi lielu ieguldījumu Latvijas ekonomikā. Jau šobrīd sociālajā budžetā, no kā valsts maksā pensijas, ir vairāk kā pusmiljardu latu liels uzkrājums. Jāņem vērā arī tas, ka, neskatoties uz valsts ekonomiskajām problēmām, ienākumi no sociālā nodokļa turpina pieaugt. Arī algas Latvijā pārskatāmā nākotnē turpinās pieaugt, līdz ar to augs arī ienākumi sociālajā budžetā.

Lai spētu nodrošināt pieklājīgas pensijas, nepieciešams mainīt arī nodokļu politiku. Ir jāpalielina nodokļu slogs tiem, kam ienākumi mēnesī pārsniedz vairākus tūkstošus latus, jāapliek ar nodokli spekulatīvie darījumi, luksusa preces. Tas pārskatāmā nākotnē ļautu ne tikai celt pensijas, bet arī samazināt nodokļu slogu sabiedrības trūcīgākajai daļai.Es nevaru vienaldzīgi noskatīties, kā tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju saņem pensiju, kas mazāka par septiņdesmit latiem. Mēs būvējam dārgākos ceļus Eiropā, ceļam bibliotēku ēkas par simtiem miljonu latu, ministri svin dzimšanas dienas par nodokļu maksātāju naudu, bet nevar samaksāt savas valsts iedzīvotājiem pensijas. Man nav vienalga, tādēļ parakstīšos par grozījumiem pensiju likumā. Un parakstīties par šiem grozījumiem ir vienkāršs veids, kā to apliecināt. Aicinu to darīt ikvienu, kam rūp savu vecāku, vecvecāku nākotne un šodiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja