Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tēlniecības kvadriennālē būs izstāde Mazā Varšava

Tēlniecības kvadriennālē RĪGA 2008 - VAIRĀKUMA DIKTATŪRA no 25. augusta līdz 14. septembrim varēs aplūkot ungāru mākslinieku grupas MAZĀ VARŠAVA izstādi Rīgas mākslas telpā. Izstādes atklāšana notiks 25. augustā plkst. 18:00.

Kis Varsó (Little Warsaw, Mazā Varšava) ar darbu "Marmora iela" ieguva Tēlniecības kvadriennāles RĪGA 2004 – EIROPAS TELPA galveno balvu Grand Prix, tā iegūstot tradicionālās tiesības kā iepriekšējās Tēlniecības kvadriennāles uzvarētāji rīkot personālizstādi nākamās kvadriennāles ietvaros.

Kis Varsó (Mazā Varšava) ir sadarbības projekts, kuru 90. gadu vidū uzsāka Budapeštā un Berlīnē dzīvojoši ungāru mākslinieki Andrāšs Gāliks (András Gálik) (dz.1970) un Bālints Havašs (Bálint Havas) (dz.1971), kurus fascinēja Varšava – pilsēta, kas pēc kara pilnībā pārbūvēta, pastāvēja kā mākslīgi radīta utopija. Pēc pirmās kopīgās izstādes Poļu institūtā radās arī mākslinieku grupas nosaukums. Mākslinieki ir studējuši glezniecību, bet starptautisku atpazīstamību un plašāku ievērību ieguvuši, darbojoties tēlniecībā. Mākslinieku interese par mākslas darba kontekstu savu mērķi sasniedza ar darbu Nefretites ķermenis, ar kuru Ungārija tika pārstāvēta 2003. gada Venēcijas biennālē. Iedvesmu saviem objektiem abi mākslinieki gūst no arhitektūras mantojuma, nereti otršķirīgiem arhitektūras elementiem kļūstot par galvenajiem.

„Izstādē būs apskatāmi tēlniecības darbi un instalācijas. Taču tā nav tēlniecība klasiskajā izpratnē, bet gan no metāla, ģipša un citiem materiāliem veidoti objekti,”  stāsta INTRO programmas vadītāja Ieva Zariņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja