Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Uzbrukums Vaškeviča un Kalvīša kopīgajai valstij

Šodien kāds mēģināja nogalināt VID Muitas kriminālpārvaldes vadītāju Vladimiru Vaškeviču. Paldies Dievam neveiksmīgi un tagad jāvēl Vaškeviča kungam veiksmīgu ārstēšanos un pēc iespējas ātrāk atgūt veselību. Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis un ministru prezidents Aigars Kalvītis šo uzbrukumu nosauca par uzbrukumu valstij, jo uzbrukts valsts amatpersonai.

Patiesībā ne vien uzbrukums valsts amatpersonām, bet uzbrukums jebkuram pilsonim ir uzbrukums valstij, jo tiek aizskartas valsts garantētās indivīda tiesības uz neaizskaramību. Tomēr šajā situācijā, manuprāt, godātie ministru kungi ir stipri pārsteigušies savos vārdos. Šoreiz ministriem būtu noderējusi piesardzība spriedumos, kuru parasti viņi piesauc tad, kad nelikumīgos darbos tiek vainots kāds viņu kolēģis.

Vladimirs Vaškevičs, lai arī kādi būtu viņa nopelni valsts labā, ir ierēdnis par kura darbības likumību pēdējā laikā ir radušās nopietnas šaubas un tiesībsargi ir sākuši izmeklēt iespējamu Vaškeviča interešu konfliktu lobējot olu ražotāju Baltvicovo. Miglā tīti ir Vaškeviča kunga ienākumi, jo acīmredzami viņš dzīvo pāri saviem legālajiem ienākumiem. Tikpat mīklaini ir Vaškeviča kunga sievas, Ināras Vilkastes daudzmiljonu darījumi. Protams, „vissneinformētākā“ valsts amatpersona—premjers Aigars Kalvītis saka, ka viņa rīcībā nav informācijas par kādām nelikumībām, kuras būtu veicis Vaškevičs un visas baumas izplatot viņa nelabvēļi—kontrabandisti.

Lai kā arī tur būtu ar to „informāciju“ par Vaškeviča paša iespējamajiem noziegumiem, viņš nu reiz nerada apdraudētas un taisnības dēļ vajātas amatpersonas iespaidu. Patiesībā neizpratni rada tas, ka augstākās valsts amatpersonas aizstāv cilvēku, kura reputācija nav nevainojama. Protams, brīdī, kad ierēdnim ir uzbrukts, būtu neētiski atbrīvot viņu no amata, bet kādēļ tik ilgi tiek paciests ierēdnis, kura darbība liek uzdot daudzus, jo daudzus jautājumus. Tāpat es vairītos saukt uzbrukumu Vaškevičam par uzbrukumu valstij, jo vēl nav skaidrs kādēļ tika uzbrukts. Varbūt Vaškevičam uzbruka, jo viņš nav ar kādu dalījies vai arī lobējis tos, kurus nevajadzētu lobēt. Ja tas bija uzbrukums valstij, tad tai, kurā valda savstarpējais korporatīvais gars—Kalvīša valstij, kurā no komjaunatnes sekretāra var aši kļūt par Valsts prezidentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja