Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Uzticības krīze. Risinājumi tās novēršanai.

Lai gan šo vēlēšanu aktuālākais un visvairāk apspriestais temats ir tautsaimniecības atlabšana un Latvijas spēja pārvarēt ar tautsaimniecības krīzi saistītas problēmas, es uzskatu, ka ir vēl cita ārkārtīgi sāpīga problēma, kas mums ir jārisina - runa ir par uzticības krīzi. Tā ir vismaz tikpat nopietna un dziļa, kā mūsu tautsaimniecības problēmas, kurām nu jau pamazām tiekam pāri.

Mūsu Saeimai jau ilgstoši uzticas mazāk par 10% vēlētāju. Arī valdība nevar lepoties ar ļoti lielu sabiedrības uzticību. Uzticības krīzes iemesli ir meklējami visu pēdējo divdesmit gadu periodā kopš mūsu brīvības atgūšanas un tiem ir tikai attāla saikne ar mūsu tautsaimniecības problēmām. Uzticība Latvijas Saeimai un valdībai ir konstanti kritusies kopš 2002. gada. Paradoksāli, bet tas ir laiks, kad mūsu ekonomika sāka arvien straujāk attīstīties. Tā turpināja strauji kristies arī „treknajos gados”, kad piedzīvojām it kā fantastisku izaugsmi. Esmu pārliecināts, ka tautsaimniecības problēmu atrisināšana nevar automātiski atdot uzticību Saeimai, valdībai un mūsu politiskai sistēmai kopumā. Ir jārisina pašas politiskās sistēmas problēmas!

Mums ir sajūta, ka deputāti neuzklausa tautu un ir atrauti no tās - politikā acīmredzami dominē vispirms šauras privātas intereses un tikai pēc tam valsts un sabiedrības kopējās intereses. Mēs izjutām apkaunojumu par veidu, kā tika ievēlēta mūsu valsts pirmā persona – Valsts prezidents. Mēs esam liecinieki tam, ka valdības ir vājas un neefektīvas un bieži vien tiek mainītas politisko intrigu un tirgošanās rezultātā. Visas šīs uzskaitītās lietas rada neuzticību politiskajam procesam kopumā, noved pie kļūdainiem un valstij neizdevīgiem lēmumiem un kavē Latvijas attīstību.

Man ir piedāvājums, kā mainīt pastāvošo situāciju:

  • 1. Ar Saeimas vēlēšanu reformas palīdzību nodrošināt to, lai Saeimas deputāti ir tuvāki un atbildīgāki vēlētāju priekšā.
  • 2. Ar partiju finansēšanas reformas palīdzību mazināt lielo privāto ziedotāju un oligarhu ietekmi politikā.
  • 3. Ieviešot konstruktīvās neuzticības principu Satversmes 59. pantā, stiprināt Ministru prezidenta pozīcijas, nodrošināt stabilākas valdības un lielāku Saeimas atbildību, izsakot neuzticību valdībai.
  • 4. Pilnveidojot Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, nodrošināt atklātu un godīgu ievēlēšanas procedūru.
  • Esmu pārliecināts, ka šie, manis piedāvātie risinājumi, var palīdzēt atjaunot uzticību demokrātijai Latvijā, stiprināt mūsu valsti un nodrošināt tās stabilu un ilgtspējīgu izaugsmi.

    Vairāk un konkrētāk par risinājumiem lasiet šeit:

    http://www.rolandsirklis.com/p/programma.html&l t; /a>

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

    Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Mūzika

    Vairāk Mūzika


    Māksla

    Vairāk Māksla


    Teātris

    Vairāk Teātris


    Literatūra

    Vairāk Literatūra


    Kino/TV

    Vairāk Kino/TV


    Eksperti/Blogeri

    Vairāk Eksperti/Blogeri


    Intervijas

    Vairāk Intervijas


    Recenzijas

    Vairāk Recenzijas


    Grāmatas

    Vairāk Grāmatas


    Konkursi

    Vairāk Konkursi


    Ceļojumi

    Vairāk Ceļojumi


    KD Afiša

    Vairāk KD Afiša


    Deja

    Vairāk Deja