Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vai arī latvieši uzķērušies uz indīgas ēsmas?

„Libertas.eu” ir visas Eiropas politiska kustība, kuras mērķis ir padarīt ES likumdošanu un ES institūciju darbu demokrātisku un atbildīgu pret cilvēkiem. Kustība īpaši kritizē ES attālināšanos no Eiropas iedzīvotājiem un kritizē ES līdzekļu nepamatotu izšķērdēšanu”.

 Tik skaisti vārdi ir lasāmi Īrijā nodibinātās jaunās Eiropas politiskās partijas „Libertas.eu” pieteikumā Latvijas vēlētājiem. Vienlaikus pēdējā laika politiskās aktivitātes šīs partijas bāzes zemē Īrijā liek uzdot jautājumu – vai tikai dažs labs Latvijas politiķis nav uzķēries uz tukšu solījumu āķa, iestājoties šajā partijā un nesot tās karogu Eiropas Parlamenta vēlēšanās?

Un, proti, izrādās, ka „Libertas.eu” pārstāvji Īrijā pēdējā laikā sākuši izcelties ar runām, kas nekādi nav savienojamas nedz ar Latvijas un citu ES dalībvalstu (īpaši jauno) interesēm, nedz ar tādas ES vīziju, kas būtu „demokrātiska un atbildīga pret cilvēkiem”. Jaunās tēmas pamatā ir ideja, ka būtu jāaptur brīva darbaspēka ieplūšana Īrijā, pretēji ES brīvas darbaspēka kustības principam jāievieš speciālas „zilās kartes” citu ES dalībvalstu iebraucējiem Īrijā, jānosaka divu gadu ilgs uzturēšanās termiņš un jāliedz Īrijas valsts sociālās garantijas tur strādājošajiem citu ES dalībvalstu pilsoņiem, lai gan viņi Īrijā maksās nodokļus. Šāds priekšlikums faktiski nozīmē Latvijas un citu ES dalībvalstu strādnieku padarīšanu Īrijā par otrās šķiras ES pilsoņiem.

Ir pilnīgi skaidrs, ka šādi pasākumi pārvilktu treknu svītru visām pamatbrīvībām, uz kuriem būvēta Eiropas Savienība, kā arī būtu klaji diskriminējoši pret Latvijas iedzīvotājiem, kuri lielā skaitā strādā Īrijā. Līdz ar to varam tikai izteikt nožēlu par „Libertas.eu” pārstāvētajiem Latvijas politiķiem, kuri caur svešu politisko projektu iekļūstot Eiropas Parlamentā, būs spiesti tur īstenot Latvijai kaitējošu politiku. Viņi nekad nebūs tie, kas tur aizstāvēs Latvijas intereses.

 

Roberts Zīle, Eiropas Parlamenta deputāts, TB/LNNK priekšsēdētājs

 

http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2009/0515/1224246568315.html& lt; /p>

 

 http://www.irishtimes. com/newspaper/world/2009/0519/1224246880126.html

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja