Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valdošu politiķu neizmērojamais satraukums

Ar apbrīnojamu neatlaidību valdošo partiju politiķi cenšas izvairīties no runāšanas par problēmām un šo problēmu risināšanas.  Inflācija katru mēnesi Latvijā uzstāda jaunus rekordus, IKP piedzīvo dramatisku kritumu, vairāk kā 200 000 pilsoņu parakstās par izmaiņām Satversmē, kas ļautu tautai atlaist Saeimu, 170 000 pilsoņu atbalsta izmaiņas pensiju likumā, bet valsts vadošās amatpersonas nespēj sevī mazināt uztraukumu par to, kas arodbiedrībām saziedojis 27 tūkstošus latu, lai tiktu realizēta informatīvā kampaņa par parakstu vākšanu.

Lai gan LBAS savus ziedotājus jau publiskojis – privātpersonu, dalīborganizāciju, LSDSP un anonīmo ziedotāju (tie, kuri iemeta savu ziedojumu kastītē) saziedoto summu, piemēram, Segliņa kunga uztraukums tikai audzis. Iekšlietu ministrs tagad ir neizpratnē, jo neesot atklāts, kur naudu ņēmušas LBAS dalīborganizācijas. Iekšlietu ministram būtu jāsaprot, ka dalīborganizācijas sastāv no arodbiedrību biedriem, kuri maksā biedru naudu -  katru mēnesi no savas algas noteiktu summu piešķirot arodbiedrībai. Kā arī paši lemj, kādām pilsoniskām aktivitātēm šo naudu tērēt. Un pat ja LBAS dalīborganizācijām ziedojis kāds uzņēmums vai cits mecenāts, šīs naudas summas nav tik milzīgas, lai mainītu sabiedrības viedokli vai attieksmi. Es gāju parakstīties idejas vārdā, un esmu pārliecināts, ka tā darīja vairākums pilsoņu. Tajā pašā laikā ne no Segliņa kunga, ne valdības vadītāja, ne ministriem un citiem koalīcijas partneriem nedzirdam kvalitatīvu diskusiju par tautas iesniegtajiem Satversmes grozījumiem. Vienīgais, uz ko viņi spējīgi, ir apliecināt, ka ideja ir apsverama, bet redakcija neesot īstā. Nebūšot labi, ja viņus atlaist varēšot daži simti pilsoņu, kaut gan ievēlēšanai pietiek kaut ar pāris desmitiem.

Bez arodbiedrību darba uzraudzīšanas, valsts vadītājiem šodien aktuāli ir arī baidīt vienam otru ar iespējamo koalīcijas paplašināšanu un valdības krišanu. Tāpat politiķi jūt nepieciešamību dot padomus sabiedriskās televīzijas žurnālistiem un vadītājiem, ko rādīt ziņās. Tikai ekonomiskās situācijas uzlabošanai, iedzīvotāju dzīves līmeņa krituma novēršanai, tiesiskuma stiprināšanai valstī skaidrus un noteiktus risinājumus no koalīcijas politiķiem nedzirdam.

Ar savu acu aizmālēšanas politiku viņi tikai stiprinās sabiedrības neapmierinātību un pilsonisko aktivitāti. Gan Segliņa kungam, gan Godmaņa kungam, pirms izteikt pārmetumus arodbiedrībām, būtu bijis lietderīgi paanalizēt reālo situāciju - viņu pārstāvētās partijas piedalās sabiedriski un valstiski būtisku lēmumu pieņemšanā apstākļos, kuros pār šo abu partiju vēlēšanu kampaņu finansēšanu un pozitīvisma reklāmām gulstas tumša aizdomu ēna.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja