Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Viena diena Latvijas Politikāņu zoodārzā

Labrīt, V-Dienas lasītāji, un esiet sveikti Latvijas Politikāņu zoodārzā!

Vispirms aplūkosim dzīvnieku, kurš latīņu valodā saucas Traumatologus unificatus, tautā saukts par Valdīti. Interesanti frizēts, šis dzīvnieks ir ļoti draudzīgs un vēlas draudzēties ar visiem pārējiem dzīvniekiem, jo tad, kad viņš ieradās zoodārzā, viņš to pasludināja par savu galveno mērķi. Protams, šim dzīvniekam, tāpat kā daudziem, ir savs līdzinieks arī cilvēku pasaulē. Uzminējāt! Tas ir Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ir paziņojis, ka šosestdien viņš atpūtīsies savās lauku mājās, nevis piedalīsies manifestācijā Doma laukumā. Kāpēc tā? Tāpēc, ka domājot par pasākumu, kuram lozungs ir "Par tiesisku Latviju! Par godīgu politiku!", prezidents "negribot nostāties vienas vai otras sabiedrības grupas pusē", tā ziņots laikrakstos. No tā laikam jāsecina, ka Zatlerprāt Latvijā ir arī tāda "sabiedrības grupa", kura ir par netiesisku Latviju un par negodīgu politiku. Jā, tādā pusē nu gan nevajadzētu stāvēt. Protams, netiesiska Latvija un negodīga politika ir gluži pa šnitei tai bandai, kura ir apsēdusi valdību. Tātad -- Traumatologus unificatus.

Tālāk atrodam skaistu dzīvnieku, tas saucas Tukumus ignorantus. Šis ir dzīvnieks, kurš neko nevēlas ne redzēt, ne dzirdēt, jo tā galvenais mērķis ir sargāt savu krēslu, oi, atvainojiet -- savu būrīti. Cilvēku pasaulē mēs atrodam Dagniju Staķi, kura nejutās ne par ko vainīga, tad kad viņas pārraudzītā iestāde nodega un bojā gāja desmitiem garīgi slimu cilvēku, un tagad viņa nejūtas ne par ko vainīga tad, kad viņas pārraudzītā iestāde krāpjas un iegādājas protēzes ļaudīm, kuri jau ir miruši, un kuriem šķietami protēzes vairs it kā nebūtu vajadzīgas.

Mazliet tālāk pa celiņu -- Jurgus vulgaris. Šis ir nelaimīgs dzīvnieciņš, jo kādreiz viņa būrītī bija daudz citu viņa sugas zvēriņu, un viņš tos varēja izkomandēt pa savam prātam. Patiesībā viņš bija pakļauts sugas brālēnam Aigarus massivus, taču Jurgus vulgaris bija viltīgākais zvēriņš un visu prata izdarīt tā, lai pašam būtu labi un sugas brālēnam -- vēl daudzreiz labāk. Bet tad pienāca tumšie laiki, kad kaimiņu būrī dzīvojošais Loskutovus veniter palaida baumas, ka Jurgus vulgaris ir rīkojies negodīgi (vai varat iedomāties?!), Aigarus massivus viņu izmeta laukā no kopbūra, un tagad viņam ir jādzīvo vienam pašam. Neviens cits ar viņu negrib spēlēties, pat tik ļoti jaukais Stokenbergus opulentus vairs ne. Jo Stokenbergus opulentus gan labi saprot, ka laikā kopš Jurgus vulgaris aiziešanas, Aigarus massivus ir kļuvis galīgi nekontrolējams un neprognozējams, no kā var secināt, ka Jurgus vulgaris prata daudz masīvāko dzīvnieku kontrolēt un ielikt kaut kādos rāmjos, taču laikam šos talantus Stokenbergus opulentus savā labā negrib izmantot. Vismaz ne atklāti.

Mūsu zoodārza tūri nobeidzot, aplūkosim Marekus canonicus, arī viņam bijušas attiecības ar Aigarus massivus, Jurgus vulgaris un Loskutovus veniter. Mūsu aplūkotais dzīvnieciņš arī vairs nav diezko populārs, jo te vienu dienu viņš pieglaužas Aigarus massivus, te nākamajā dienā viņš apmīļo Loskutovus veniter, te viņš pasaka, ka Loskutovus veniter laikam ir labs, bet nākamajā vakarā jau ļoti slikts un no zoodārza izraidāms dzīvnieciņš. Pārējā zoodārza populācija kasa galvu un nesaprot, kā šāds dzīvnieks ir nonācis zoodārza Juridiskās komisijas vadībā.

Ar to arī noslēdzas mūsu vizīte Latvijas Politikāņu zoodārzā!

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja