Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Virtuāli apskatāma SEB stipendijas izstāde Dienaskārtība

No 22. aprīļa līdz 20. maijam izstādes platformā art.space.kunstmatrix.com aplūkojama pirmā virtuālā izstāde Dienaskārtība, kurā redzami SEB stipendijai glezniecībā pieteiktie darbi, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāvji.

Latvijas Mākslas akadēmija pirms 12 gadiem aizsāka veiksmīgu sadarbību ar SEB banku, sniedzot studentiem iespēju pierādīt savas spējas glezniecības konkursā. SEB stipendijas izstādi Dienaskārtība bija plānots atklāt 18. martā, bet ārkārtas situācijas dēļ tas nebija iespējams. Latvijas Mākslas akadēmija un SEB banka, novērtējot studentu ieguldīto radošo darbu, nolēma izstādi pārcelt virtuālā vidē, lai skatītāji to varētu apskatīt savās viedierīcēs. Tā kā visi darbi tika radīti pirms Covid-19 krīzes, būs interesanti atskatīties, kas jaunajiem māksliniekiem bija aktuāls iepriekš.

Katru gadu SEB stipendijas konkursam ir kāda noteikta tēma. Studentu uzdevums ir tēmas aktualitāti atspoguļot mākslas darbā. 2020. gada konkursa tēma ir dienaskārtība, vedinot studentus kritiski un analītiski domāt par mediju ietekmi uz personisko un sabiedrisko domu, raudzīties, kā ziņas un sociālie tīkli nosaka auditorijai par ko, nevis ko domāt. Konkursa dalībnieki piesaka savu dienaskārtību - personiski, valstiski vai globāli aktuālus jautājumus -, par ko padomāt skatītājiem.

Izstādes platformas https://www.kunstmatrix.com/en/the-art-academy-of-latvia-latvijas-makslas-akademija tehniskie nosacījumi ekspozīciju sadalījuši divās daļās. Virtuālās izstādes apmeklētāji tiek lūgti sekot līdzi norādītajam linkam!

Tradicionāli žūrija izvēlējās vienu konkursa laureātu, kuram izstādes noslēgumā piešķīra stipendiju 1850 eiro vērtībā, kā arī iespēju apmeklēt kādu no Eiropas laikmetīgās mākslas mesām un piedalīties kādā attiecīgās pilsētas radošajā darbnīcā. Šogad balva tiks pasniegta pēc ārkārtas stāvokļa beigām.

SEB stipendija glezniecībā LMA pirmo reizi tika pasniegta 2008. gadā, par tās laureāti kļuva Neonilla Medvedeva, 2009. gadā – Atis Jākobsons, 2010. gadā – Zane Tuča, 2011. gadā – Elza Sīle, 2012. gadā – Laimdota Steķe, 2013. gadā – Klāvs Loris, 2014. gadā – Madara Neikena, 2015. gadā – Zīle Ziemele, 2016. gadā – Sandra Strēle, 2017. gadā – Kristaps Priede, 2018. gadā – Anna Pommere un 2019. gadā – Krišjānis Elviks.

Nākamajā LMA attālināti sarīkotajā virtuālajā izstādē varēs apskatīt LMA diplomdarbus, kas šķietami būs izstādīti akadēmijas telpās.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja