Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vitkovska grafiskais humors Līvu laukumā

No otrdienas, 17.jūnija līdz pat Dziesmu svētku beigām Līvu laukumā būs skatāma karikatūrista Romana Vitkovska izstāde. Lielformāta ilustrācijas latviešu tautasdziesmām par alu, Jāņiem un dziedāšanu jeb mākslinieka "tautasdziesmu apdares" vienlaikus ir veltīums Jāņiem, Dziesmu svētkiem un arī paša mākslinieka 60 gadu jubilejai.

Pēdējo reizi karikatūrists Dziesmu svētkiem veltītas ilustrācijas zīmējis 1993. gadā. Tā kā šogad atkal Dziesmu svētku gads, kas vienlaikus sakrīt arī ar paša mākslinieka apaļu dzīves jubileju, Romans Vitkovskis nolēmis abus šos svarīgos notikumus atzīmēt ar izstādi. Izstādes atbalstītājs ir "Lāčplēša alus" un visi 30 lielformāta oriģināli būs izvietoti "Lāčplēša alus" kafejnīcā Līvu laukumā un brīvi apskatāmi ikvienam interesentam.

"Lielākā daļa latviešu tautasdziesmu patiesībā ir jautras un nebēdnīgas, ar labu humora izjūtu. Protams, bija diezgan liela ķēpa atlasīt tautasdziesmas, jo ne vienmēr tas, kas labi lasās, arī labi zīmējas. Tautasdziesmās doma lielākoties ir pārnestā nozīmē, taču, ja to uz papīra attēlo burtiski, iznāk smieklīgs konflikts starp zīmējumu un tautasdziesmā ietverto domu. Es pat teiktu – tāds dubulthumors," padarīto rezumē Romans Vitkovskis.

Romans Vitkovskis izstādēs piedalās kopš 1979. gada, tostarp vairakkārt savus darbus rādījis arī starptautiskās izstādēs Bulgārijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Lietuvā un Turcijā. Mākslinieks arī noformējis vairāk nekā 100 grāmatas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja