Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Zatlers: 3. diena. Saeimas deputātu smadzeņu pārbaude

Valdis Zatlers nu ir pateicis, ka jā, viņš ir no pacientiem saņēmis pateicību visas karjeras garumā, jā, tajā skaitā ir bijusi arī nauda, nē, viņš nav skaitījis, cik tur daudz naudas ir bijis, nē viņš nav to visu summējis, lai nomaksātu nodokļus, nē, viņš nejūtas, ka būtu kaut kā nogrēkojies, un jā, viņa sirdsapziņa ir tīra.

Cik jauki. Un cik pareiza lieta, ko teikt Latvijas politiskajā vidē. Raugi, jautājumi par to, vai valsts augstākās amatpersonas amatam piemērots ir cilvēks, kuram ir šis "morāli ētiskais" (kā pats Zatlers to ir nodēvējis) jautājums -- šādi jautājumi ir garām. Raugi, "uzskatu, ka viņa reputācija nav apšaubāma", teicis LPP līderis Ainars Šlesers, kurš par apšaubāmām reputācijām droši vien zina vairāk, nekā dažs labs. Raugi, par V. Zatleru notikšot cīņa "līdz pēdējam elpas vilcienam," tā paziņojis kādreizējais kompartijas funkcionārs Augusts Brigmanis, kurš tāpat līdz "pēdējam elpas vilcienam" savulaik premjerministra amatā centās iebīdīt līdz ārprātam kompromitētu citu kādreizējo kompartijas funkcionāru. Un "Valdis Zatlers pārliecināja, ka viņa pagātnē nav nekā tāda, par kuru viņš kaunētos" -- tā paziņoja premjerministra preses pārstāvis Arno Pjatkins, kurš pārstāv partiju, kuras pagātnē ir pietiekami daudz tāda, par kuru normālā valstī būtu jākaunās, bet mūsu valstī politikāņi nekaunās vis. Šai videi Valdis Zatlers acīmredzot ir absolūtākā mērā piemērots.

Te nu jārunā par muļķiem, cerībām un pēdējiem mierinājumiem. Par Saeimas deputātiem. 100 "gudrajām galvām" kārtējo reizi tiek piedāvāts precīzi tas pats process, kā toreiz, kad Satversmes tiesā bija jāievēl ļaudis bez kaut mazākās pieredzes konstitucionālās tiesībās, kā toreiz, kad par Satversmes Cilvēka tiesību komisijas vadītāju bija jāieceļ cilvēka tiesību aktīvs noliedzējs, kā toreiz, kad bija jāgroza valsts drošības likumi tā, lai apdraudētu valsts iekšējo un ārējo drošību. Mēs, daži ļaudis -- Jums nezināt, kas tie bija par ļaudīm, mēs Jums par to melosim katru dienu un liegsimies tad, kad žurnālisti uzzinās, kuri tad tie ir bijuši -- lūk, mēs daži ļaudis nolēmām, ka jārīkojas šādi un nevis citādi, un tagad, deputātiņi, Jums atliek tikai piespiest podziņu, vai šajā gadījumā -- aizpildīt vēlēšanu biļetenu.

Cerīgais muļķis kā pēdējo mierinājumu meklē iespēju, ka "Tautas" partijā it īpaši, bet arī "Latvijas ceļā", tēvzemiešos un jā, arī zaļajos zemniekos ir vismaz daži deputāti, kuri tomēr nav ar mieru pilnībā atteikties no savām funkcijām un smadzenes ielikt seifā, lai tās atkal izņemtu pēc četriem gadiem. Ir piedāvāta alternatīva Aivars Endziņš. Tam, ka viņu ir piedāvājuši kreisie, nav nozīmes, jo A. Endziņš nav kreiss un šķiet esam ar apsvērtajām īpašībām, kādas vajadzīgas prezidentam. Arī viņš protams būtu rūpīgi jāizvētī, bet tiesnešiem neviens "pateicību" nenes, jo tieslietu sistēmā, lūk, tā saucas ... korupcija. Medicīnas sistēmā tai arī tā būtu jāsaucas, bet tik tālu acīmredzot mūsu sabiedriski politiskā vide vēl nav nonākusi.

Gribu atkārtot to, ko rakstīju pirms vairākām dienām, proti -- ir pilnīgi iespējams, ka Valdis Zatlers būtu ļoti labs Latvijas Republikas prezidents. Taču diemžēl viņa ievēlēšana nozīmētu korupcijas leģitimāciju augstākajā pakāpē. Ticu bez mirkļa šaubām, ka pats V. Zatlers nejūtas nogrēkojies, zinu, ka viņš ir lielisks ārsts, bet te kārtējo reizi ir tas jautājums, kuru pašreizējā valdošā banda neapsver nekad -- kā tas izskatīsies? Civilizētās Rietumeiropas un Ziemeļamerikas valstīs par nodokļu nemaksāšanu ļaudis aiziet no politiskiem amatiem, nevis tiek tajos iecelti. 100 "gudrās galvas" -- cerīgie muļķi uz Jums skatās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja