Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Positivus apmeklētājus priecēs franču cirks

Gigantiska izmēra operas dīvas, ekspresīvi bundzinieki un maģiska noskaņa – arī to šovasar piedzīvos Positivus apmeklētāji, jo pirmo reizi festivālā, atzīmējot tā desmito jubileju, ieradīsies unikālais franču cirks _Transe Express, _informēja festivāla pārstāve Līga Andžāne.

Iepriekš krāšņojuši tādus pasaules mēroga notikumus kā Albērvilas un Londonas Olimpiskās spēles, Sidnejas festivālu, Pasaules slēpošanas čempionāta atklāšanu, kā arī citi pasākumus vairāk nekā 80 valstīs piecos kontinentos, Transe Express šovasar ieradīsies Positivus.

Klasiskā mūzika un nepieradināti bungu ritmi festivālu uz brīdi pārvērtīs brīvdabas opernamā, sniedzot vēl nebijušu piedzīvojumu Baltijā lielākā mūzikas un mākslas festivāla viesiem. Krāšņas un milzīgas dzīvās "lelles" maģiski slīdēs festivāla teritorijā, pieskandinot apkārtni ar valdzinošām operas melodijām, turklāt īpašu enerģiju unikālajai performancei piešķirs bundzinieku kolektīva spēcīgā saspēle. 

Transe Express cirks ir dibināts 1982. gadā un kopš tā laika mākslinieki dara visu iespējamo, lai pilnvērtīgi un bez kautrēšanās dēvētu sevi par "Iedvesmas izgudrotājiem". Viņu rokraksts ir darbība brīvā dabā, bet filozofijas pamats - pārsteigt, iedvesmot un ieintriģēt, gan esot pavisam blakus, gan augstu gaisā. Katra Transe Express uzstāšanās ir vienreizēja un neatkārtojama, ņemot vērā mākslinieku ciešo kontaktu ar publiku un pieskaņošanos tās ritmam.

Transe Express mākslinieku krāšņais priekšnesums festivāla teritorijā tiks sniegts divās daļās - sestdien, 16. jūlijā, plkst. 20.15 un plkst. 1 naktī.

2016. gadā Positivus festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, pankroka leģenda Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa M83. Uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Years & Years, Hot Chip, Air, John Newman, Grimes, Charles Bradley, Richard Hawley, Mercury Rev, Wolf Alice, Oh Wonder un daudzi citi.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja