Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Positivus programmu papildina Džosa Stouna un Latvijas Radio bigbends ar Ralfu Eilandu

Atraktīvi džeza ritmi, kaislīga un emocionāla blūza, regeja un rokmūzikas esence – tieši šādas noskaņas valdīs Positivus festivālā, kad uz festivāla galvenās skatuves sestdien, 16. jūlijā, uzstāsies ar Grammy apbalvotā britu dziedātāja Džosa Stouna, informēja festivāla pārstāvji.

Dvēseliska un emocionāla populāro mūzikas žanru izpratne dziedātāju Džosu Stounu savulaik uzveda britu mūzikas topu virsotnē un pelnīti deva viņai titulu "dekādes brīnumbērns". Liegas melodijas, ekspresīva performance, kā arī iespaidīga vokālā tehnika Stounu padarīja par vienu no klausītākajām māksliniecēm Apvienotajā Karalistē.

Nokļuvusi slavas starmešu ielokā jau pusaudža vecumā, arī vēlāk Stouna ir pierādījusi savu muzikālo talantu – ne velti viņas kontā ir divas prestižās BRIT Award balvas, tostarp kā labākajai vokālistei, vairākas Grammy nominācijas un viena Grammy balva, kā arī citi mūzikas pasaulē augstu vērtēti apbalvojumi.

Džosas Stounas mūzika atšķiras no albuma uz albumu – tā, piemēram, viņas jaunākajā veikumā Water For Your Soul (2015) līdzās jau iepriekš izmantotajiem R’n'B, rokmūzikas, soulmūzikas un citu žanru elementiem izteikti dominē arī regeja estētika, afrikāņu bungas un dabstepa elementi. 

Tajā pašā dienā ar īpašu Maestro Raimondam Paulam veltītu programmu Cits Pauls uzstāsies Latvijas Radio bigbends un Ralfs Eilands. Kopš atjaunošanas Latvijas Radio bigbends aizvadīto gadu laikā ir uzstājies kopā ar neskaitāmiem pasaulslaveniem mūziķiem, un šovasar kopā ar pozitīvo un jauneklīgo Ralfu Eilandu radīs īpašu atmosfēru džeza ritmos. 

Koncertprogrammas Cits Pauls patrons ir pats Maestro Raimonds Pauls, taču tās ideja un aizsākumi meklējami Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio Vecgada vakara programmā, kad Ralfs Eilands kopā ar Latvijas Radio bigbendu izpildīja Raimonda Paula skaņdarbu Karuseļa zirgs bigbenda pianista Viktora Ritova aranžējumā. 

Programmā mūzikas mīļotājiem būs iespēja dzirdēt Maestro skaņdarbus jaunos aranžējumos, Ralfa Eilanda orģinālmūziku, kā arī funk un soul mūzikas korifeju kompozīcijas. Koncertā piedalīsies arī trio Limonāde.

2016. gadā Positivus festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, pankroka leģenda Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa M83. Uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Years & Years, Hot Chip, Air, John Newman, Grimes, Charles Bradley, Richard Hawley, Mercury Rev, Wolf Alice, Oh Wonder un daudzi citi.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja