Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Positivus programmu papildina Igijs Pops, M83 un citi

2016. gadā Positivus festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, viena no pēdējām rokmūzikas dzīvajām leģendām Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa M83, informēja festivāla pārstāvji.

Festivālā, kas šovasar svinēs savu desmito jubileju, uzstāsies arī tādi ievērojami mākslinieki kā Years & Years, Hot Chip, AIR, Džons Ņūmens, Grimes, Čārlzs Bredlijs, Ričards Haulijs, Mercury Rev, Wolf Alice, Oh Wonder un daudzi citi. 

Festivāla organizators Ģirts Majors stāsta: "Šis ir iespaidīgākais spožu mākslinieku saraksts, kādu līdz šim izdevies pulcēt. Positivus festivāla apmeklētājiem būs pamatīgi jānopūlas, lai nepalaistu garām spilgtākos, interesantākos un iedvesmojošākos koncertus šo trīs jubilejas dienu garumā."

Piektdien uz festivāla galvenās - Lattelecom -, skatuves uzstāsies visā pasaulē novērtētā britu popmūziķe Elija Goldinga. Sestdien Lattelecom skatuvi pārņems gan mūzikas industrijā, gan Holivudā augstu novērtētie Grammy nominanti M83, kuru dziesmas iekļautas vai visu jauniešu auditorijai paredzēto blokbāsteru skaņu celiņos. Savukārt svētdien uz tās kāps amerikāņu rokmūzikas dzīvā leģenda Igijs Pops, kurš joprojām tur augstu paceltu rokmūzikas karogu arī pēc vairāk nekā pusgadsimta mūzikas industrijā, un šī gada martā izdos jaunu albumu Post Pop Depression kopā ar Džošua Hūme no Queens of the Stone Age.

Britu elektronikas skatuvi Positivus festivālā pārstāvēs Lielbritānijas topu pirmo vietu iekarotāji Years & Years, kā arī mūzikas pasaules prestižākajām balvām, tostarp Grammy un Mercury Prize nominētie Hot Chip. Savukārt franču elektroniku – pasaulslavenais duets Air.

Turpinot Positivus festivāla iedibināto tradīciju – uz Nordea skatuves aicināt mūziķus ar milzīgu izaugsmes potenciālu. Īpašu noskaņu uzburs eksperimentētāja kanādiete Grimes, kā arī viens no 2016. gada karstākajiem atklājumiem – britu altpopa duets Oh Wonder. Mākslinieku sarakstā ir arī leģendārais amerikāņu soula un blūza dziedātājs Čārlzs Bredlijs un aizgājušā laikmeta slavinātājs Ričards Haulijs. Grandiozus nākotnes panākumus mūzikas zinātāji prognozē arī Bruklinas ambientā poproka apvienībai Cigarettes After Sex, kas līdz ar virkni citu mūziķu, tostarp hiphoperiem Ho99o9, britu indie rokgrupu Arthur Beatrice un citiem, kuplinās Positivus festivāla jubilejas programmu. 

Latvijas mūzikas skatuve šovasar festivālā tiks pārstāvēta tās visdaudzveidīgākajās izpausmēs – uzstāsies pasaulē zināmākā latviešu metāla grupa Skyforger, latviešu hiphopa veterāns Ozols, rokgrupa Dzelzs Vilks, jaunās zvaigznes Carnival Youth, Alise Joste, grupa Mielavs un Pārcēlāji, DaGamba un citi. 

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz Positivus sešām skatuvēm, tai skaitā galvenajām. Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. 

Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 79 eiro, bet trīs dienu biļete ar telts vietu - 87 eiro. Jau 4. aprīlī biļešu cenas kļūs dārgākas. Biļešu iegāde bez komisijas maksas – www.positivusfestival.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja